Hvilke Medisiner Kan Transporteres Over Grensen

Hvilke Medisiner Kan Transporteres Over Grensen
Hvilke Medisiner Kan Transporteres Over Grensen

Video: Hvilke Medisiner Kan Transporteres Over Grensen

Video: Hvilke Medisiner Kan Transporteres Over Grensen
Video: ПЕРВЫЕ ПОСЛЕВОЕННЫЕ ГОДЫ. ВОСТОЧНАЯ ПРУССИЯ. КАЛИНИНГРАД. ИСТОРИИ ПРОФЕССОРА. КОП ПО ВОЙНЕ 2024, April
Anonim

Før et besøk i et annet land, vil den reisende ha mye problemer. En av de obligatoriske stadiene for å forberede seg på en reise er å studere listen over tillatt bagasje. Mange tar et helt førstehjelpsutstyr med seg på veien, og det er på grunn av det at de står overfor alvorlige problemer i tollen. Ikke alle stoffer kan transporteres over den russiske grensen. Hvis du ikke kan klare deg uten en helbredende drikke, må du ta vare på tillatelsene på forhånd.

Hvilke medisiner kan transporteres over grensen
Hvilke medisiner kan transporteres over grensen

Nylig, på territoriet til tollunionen i de tre landene - Russland, Hviterussland og Kasakhstan - lovgivningen tillatt å transportere noen medisiner og medisinske produkter over grensen uten lisens fra Nærings- og handelsdepartementet og tillatelse fra Roszdravnadzor. Dette ble mulig etter mange appeller fra borgerne til russiske tollere. Ifølge Federal Customs Service of the Russian Federation gjelder loven til og med medisiner som ikke er registrert i landet.

Innovasjonen har flere viktige begrensninger. For det første må alle medisiner i bagasjen din være til personlig bruk av medisinske årsaker, og ikke for kommersielle formål. For å bevise at stoffene er obligatoriske i et førstehjelpsutstyr, er det tilstrekkelig med legesertifikat eller resept (et duplikat er mulig). Det er også bra å fylle på et utdrag fra medisinsk historie.

Tollovens andre begrensningspunkt er at medisiner ikke skal inneholde psykotrope og narkotiske stoffer. En kommentar i apotekspakken vil fortelle deg om stoffets sammensetning. Sovepiller, beroligende midler, diuretika, hjertemedisiner og til og med noen "ufarlige" hostemedisiner - dette er bare en liten liste over medisiner med et mulig innhold av forbudte elementer.

Hvis et legemiddel er forskrevet av en lege, men narkotiske og psykotrope stoffer er tilstede i det, må det erklæres. Du vil skrive en erklæring til tollerne i foreskrevet form, hvor du vil gi all den nøyaktige informasjonen om bagasjen din og legge ved de tilsvarende legeattestene til den. Etter det kan en liten mengde medikament tas med deg.

Når alle formalitetene er oppfylt, vil du være fri til å transportere medisinen over grensene til Tollunionen - innenlands, hviterussisk, kasakhisk. Men hvis du skal til Europa, Amerika eller asiatiske land, må du være forsiktig - hver stat bestemmer uavhengig hvilke stoffer som er ufarlige og hvilke som er et stoff.

Det er nok å huske den oppsiktsvekkende historien fra 2012 - en russisk kvinne prøvde å smugle sine vanlige sovepiller til Estland og ble tiltalt. For å transportere noen medisiner som selges fritt på russiske apotek, kan du til og med få fengselsstraff i utlandet. Så, De forente arabiske emirater er veldig kresne med reisesett - mange kodeinbaserte produkter, antivirale og smertestillende medisiner er forbudt her. Mer enn 60 navn på narkotika i Emiratene er likestilt med narkotika. I Canada og EU-landene på svartelisten - sovepiller med melatonin; urtepreparater (spesielt fra India og Kina) kan heller ikke transporteres over mange grenser.

Ikke spill med streng lov - uvitenhet om reglene i landet du skal besøke vil ikke være en unnskyldning for deg. For at en gledelig reise ikke skal bli et alvorlig problem, må du først besøke nærmeste diplomatiske oppdrag i et bestemt land og gjøre deg kjent med alle gjeldende bagasjekrav og listen over tillatelser.

Anbefalt: