Hvordan Unnslippe Et Skred

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Unnslippe Et Skred
Hvordan Unnslippe Et Skred

Video: Hvordan Unnslippe Et Skred

Video: Hvordan Unnslippe Et Skred
Video: У ТЕТУШКИ АЛЛЕРГИЯ НА КСЮШУ! Что сделали СТАРШИЙ ОТРЯД чтобы СБЕЖАТЬ С ЛАГЕРЯ?! 2024, Mars
Anonim

Et skred er den mest lumske og farligste fienden til skiløpere. Skredtjenester fungerer kontinuerlig i alle fjellområder der skred kan forekomme. Skispor legges på trygge steder. Noen ganger ignorerer skiløpere advarslene om skredtjenesten og “erobrer” fjellbakker vekk fra skiløypene.

Hvordan unnslippe et skred
Hvordan unnslippe et skred

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær oppmerksom på utseendet til fjellskråningen, fordi snøskred vanligvis kommer ned på samme sted: en bar skråning uten vegetasjon, tilstedeværelsen av en skredkegle fra det forrige skredet og en tilstrekkelig bratt skråning.

Steg 2

Gå ut i en skredhelling om morgenen, hvis mulig - etter en kald natt er snødekket mest holdbart. Gruppen må ha skredutstyr: skredledninger, skredprober, spader og obligatoriske fyrtårn "beppers".

Trinn 3

Følg sikkerhetsregler når du kommer inn i et skredutsatt område, som kan redde liv i tilfelle et skred: - fest hetten og stormjakken tett;

- løsne skulderstroppene på ryggsekkene;

- fjern hendene dine fra snorene til skistavene;

- oppløs skredledningen;

- hold bevegelsesavstanden - ikke mindre enn 100 m;

- kjør med maksimal hastighet, og unngå skarpe svinger og fall.

Trinn 4

I tilfelle et skred, frigjør deg fra ryggsekken, skistavene og isøksen så snart som mulig. Kast av deg skiene hvis du forstår at de ikke vil hjelpe deg, men vil forstyrre bevegelsene dine, for når et skred kommer ned, er frelsen ofte avhengig av rask reaksjon og avgjørende handling.

Trinn 5

Kast og slipp skredledningen, som skal være tett sydd eller bundet til jakken.

Trinn 6

Prøv å rulle så langt som mulig til kanten av skredet. Den som klarer å rulle ut, forblir vanligvis ikke avskallet av snø.

Trinn 7

Ta tilflukt fra snøstrømmen på steinete rygger, bak steiner eller fjellhylser, bak trær.

Trinn 8

Prøv å holde deg på overflaten av snøen ved å gjøre svømmebevegelser med hendene. I dette tilfellet, hvis du er dekket, vil det være mer sannsynlig å komme seg ut av snøen på egen hånd.

Trinn 9

Dekk nese og munn med hendene hvis du befinner deg i snøen, for ikke å miste muligheten til å puste, fordi fin snø er tett i alle mulige hull.

Trinn 10

Grupper deg, bøy hodet til knærne for å unngå skade.

Trinn 11

Vær rolig - ikke rope, ikke kast bort energien din. Ingen vil høre deg før hjelpen kommer, spesielt siden snøen undertrykker lyder perfekt.

Trinn 12

Bestem hvor toppen er og hvor bunnen er med spytt. Spytt - spytt faller alltid under tyngdekraften. Dette betyr at det vil være en oppside på motsatt side, og det er derfra at hjelp er mulig.

Trinn 13

Grav oppover og skyv snø under deg.

Trinn 14

Bryt opp isskorpen av kroppsvarme og pust.

Trinn 15

Prøv å ikke sove for ikke å fryse.

Anbefalt: