Hvordan Beregne Feriedager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Feriedager
Hvordan Beregne Feriedager

Video: Hvordan Beregne Feriedager

Video: Hvordan Beregne Feriedager
Video: BeSoft Instruktionsvideo, opret fraværsperiode 2024, April
Anonim

Ferie er en etterlengtet tid, men ikke alle og vet ikke alltid hvordan disse etterlengtede dagene skal beregnes og skaffes. Detaljerte beregningsregler er beskrevet i arbeidskoden, men som enhver normativ handling er koden vanskelig å forstå, så vi vil forklare de viktigste bestemmelsene om beregning av ferier.

teller feriedager
teller feriedager

Bruksanvisning

Trinn 1

Retten til enhver arbeidende borger til en årlig betalt ferie er nedfelt i den russiske føderasjonens arbeidskodeks (artikkel 114). Det skal bemerkes at feriedager ikke beregnes, men leveres i samsvar med lovgivningsnormene som er utviklet for hver type aktivitet. Allerede med en seks måneders arbeidserfaring kan en ansatt få permisjon (artikkel 122 i den russiske føderasjonens arbeidskode, del 2), med en varighet på 28 kalenderdager (i henhold til artikkel 115 i arbeidskoden til den russiske Federation), minus helligdager.

Steg 2

I noen tilfeller er det imidlertid mulig å gi permisjon til minimum tjenestetid er nådd, etter selskapets ledelse, med gjensidig enighet mellom partene. Også spesielle kategorier av borgere blir fremhevet, på hvis anmodning organisasjonen er forpliktet til å gi feriedager i forveien (mindreårige, veteraner, Tsjernobylofre, koner (ektemenn) til militært personell, kvinner før fødselspermisjon, etc.).

Trinn 3

For visse kategorier innbyggere gir lovgivningen en utvidet grunnleggende permisjon, for eksempel: for mindreårige (31 KD), for ansatte ved utdanningsinstitusjoner (fra 42 til 56 KD), for helsearbeidere (36 virkedager), for funksjonshemmede, stats- og kommuneansatte (minst 30 k.d.), for forskere (36-48 virkedager) osv.

Trinn 4

For spesielle kategorier av ansatte er det gitt ekstra permisjon sammen med den viktigste årlige permisjonen (artikkel 116 i den russiske føderasjonens arbeidskode), i dette tilfellet er feriedagene oppsummert (del 2 i artikkel 120 i arbeidskoden til Russland).

Lovgivningen gir også mulighet for å dele den viktigste årlige permisjonen i deler (artikkel 125 i den russiske føderasjonens arbeidskode), etter avtale mellom partene, mens en av delene må være minst 14 kalenderdager. Etter avtale med ledelsen kan arbeidstakeren bruke de resterende dagene etter eget skjønn. Det er også mulig å bruke for mye tildelte feriedager ved å trekke antallet fra neste årlige ferie.

Trinn 5

Arbeidstakeren kan også be om utnevnelse av begynnelsen av ferien etter helgen eller slutten før helgen, noe som faktisk øker varigheten (artikkel 120 i Arbeidskodeksen i Russland).

Anbefalt: