Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Australia

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Australia
Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Australia

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Australia

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Australia
Video: Hvordan kom du deg til Australia Mette? 2024, April
Anonim

For at en tur til Australia bare skal kunne etterlate levende, hyggelige minner, må du gjøre mer enn bare å planlegge og forberede turen på forhånd. Det er også nødvendig å ta hensyn til en rekke nyanser som vil bidra til å oppføre seg riktig i dette eksotiske landet.

Hvordan du skal oppføre deg i Australia
Hvordan du skal oppføre deg i Australia

Bruksanvisning

Trinn 1

I Australia er solen veldig varm, det er farlig for europeere som ikke er vant til de brennende strålene og kan forårsake ganske alvorlige forbrenninger. Sørg for å kjøpe en spesiell krem med en beskyttelsesgrad på minst 30. Før turen. Tilbered også lette klær, helst lyse, laget av naturlige stoffer. Du vil føle deg komfortabel i det. Og ikke glem å skaffe deg noen gode solbriller. Ikke vær på stranden mellom kl. 11 og 16, hvor solstrålene brenner spesielt.

Steg 2

En ferie i Australia er utenkelig ikke bare uten å slappe av å sole seg, men også uten å bade i havet. Du kan imidlertid ikke dykke i vannet overalt, men bare på steder der det er grønne flagg. Faktum er at utenfor kysten av Australia er det mange farlige strømmer som kan føre til og med en erfaren svømmer ut i havet. Grønne flagg indikerer trygge områder, mens gule og røde flagg indikerer fare. Ikke svøm på slike steder.

Trinn 3

Når du reiser på ferie til Australia, må du huske at du ikke vil være i stand til å røyke overalt der og ikke alltid drikke alkohol. Det er mange forbud i dette landet: du kan ikke røyke ikke bare i offentlige institusjoner eller offentlige steder, men også i mange restauranter og kafeer. Før du får en sigarett, må du derfor finne ut om du bryter loven. Ellers må du betale en stor bot. Når det gjelder alkohol, selges den bare i Australia fra 17.00 til 12.00, og bare på hverdager. I forskjellige delstater i landet kan tiden variere, men ikke mye. Så hvis du vil ha råd til alkohol på for eksempel søndag, kjøp den på forhånd.

Trinn 4

I ethvert land må turister være forsiktige med å ikke bli angrepet av kriminelle. Australia har et ganske høyt nivå av lov og orden, men lommetyveri forekommer. Oppfør deg derfor med forsiktighet på steder der det er mange mennesker, nær attraksjoner, i transport. Hvis det oppstår problemer, kan du ringe fra mobilen din til gratisnummer 000 eller 112. De er gyldige for å ringe politi, ambulanse, redningsmenn osv.

Trinn 5

Turister elsker vanligvis å handle. I Australia, som i mange andre land, kan du kjøpe suvenirer for å huske turen. Kjøp håndverk: keramikk, boomerangs. Det er best å kjøpe slike ting fra de innfødte, i gatemarkedene. Det er både billigere og ekte, ikke en falsk. Og ta også med deg australske opaler, landet er kjent for disse halvedelstenene, her er de rimelige.

Anbefalt: