Hvil På Krim: En Oversikt Over De Beste Stedene For Fiske

Innholdsfortegnelse:

Hvil På Krim: En Oversikt Over De Beste Stedene For Fiske
Hvil På Krim: En Oversikt Over De Beste Stedene For Fiske

Video: Hvil På Krim: En Oversikt Over De Beste Stedene For Fiske

Video: Hvil På Krim: En Oversikt Over De Beste Stedene For Fiske
Video: Taco Bell's NEW Cantina Crispy Melt Taco Review! 2024, April
Anonim

Krim er et flott sted for fiskeelskere. Den geografiske posisjonen og det varme klimaet gir alle nødvendige forhold for hel-, ferskvanns- og spydfiske året rundt. Takket være det pittoreske landskapet og den rike marine faunaen har Krimhalvøya blitt et favorittmål for både profesjonelle fiskere og vanlige amatører.

Hvil på Krim: en oversikt over de beste stedene for fiske
Hvil på Krim: en oversikt over de beste stedene for fiske

Sjøfiske på Krim

Varemerket til Krim er selvfølgelig havfiske. På grunn av sin gunstige geografiske beliggenhet og milde klima er det mulig å fiske her hele året. For at fiske skal lykkes, må du imidlertid vite når, hvor og hvilken fisk du skal fiske.

For eksempel i Svartehavet og Azovhavet, i tillegg til den rike lokale faunaen, kan man møte "bortkomne" gjester som vandrer for gyting i løpet av årstidene. Disse transittinnbyggerne inkluderer Sortehavssilden, som finnes utenfor kysten av Kaukasus. Hun går til å gyte gjennom Kerch-stredet til Azovhavet, og for vinteren kommer hun tilbake til Svartehavet. Derfor faller den ideelle tiden for å fange Svartehavssild i oktober. Stør og tunfisk, bonito og makrell kommer også inn på Krimhavet.

Bilde
Bilde

Men si hestemakrell er fast bosatt i Svartehavet, og du kan fange den hele året. Det er sant at sesongen for å fange den faller på våren og høsten, når vannet fortsatt er varmt - så går fisken ned i havdypet. De lokale innbyggerne i Svartehavsvannet inkluderer også pilengas, multe, blåfisk, havabbor, havrabbot, flyndre og ruff. Du kan fange dem fra sen vår til midten av høsten.

Bilde
Bilde

Sjøfiske på Krimhalvøya kan grovt deles inn i 3 hovedområder: Svartehavet, Azovhavet og Sivash. Hvert av disse områdene har sine egne egenskaper ved fiske. Så på Svartehavskysten i nærheten av Kerch-halvøya fanger de hovedsakelig hestemakrell, pilengas, multe og flyndre. Den sørlige kysten av Krim er populær blant de som liker å fiske i åpent hav. Balaklava-området regnes som det mest "fiskete" stedet - havabbor, sultana, sjørrev og hestemakrell finnes i overflod her. Fra kysten kan du fange grønne hvaler, ruff og andre små ting.

Bilde
Bilde

På vestkysten av Krim, i området Cape Tarkhankut, vil fiskerne få en rikere fangst: hestemakrell, multe, klype, kalkan, samt krabber, blåskjell og rapana. I dette området kan du også jakte på Svartehavshaien hvis du går med båt i det åpne vannet.

Bilde
Bilde

Fiskere drar til Sivash hovedsakelig etter en okse. Siden den finnes på store dyp, kan den bare fanges fra en båt. I tillegg til søppel, i dette området kan du også fange Glossa-flyndre, som er preget av deilig kjøtt, skalldyr og reker.

Bilde
Bilde

Azovhavet er av interesse både for fiske fra land og i åpent hav. Det viktigste byttedyret i disse farvannene vil være tulka, kylling, flyndre, pilengas, multe og gjedde.

Bilde
Bilde

Ferskvannsfiske på Krim

På Krim er det også mange ferskvannsreservoarer der fisk for enhver smak finnes. Ferskvannsfiske kan grovt deles inn i flere soner: elver, innsjøer, reservoarer og betalte reservoarer. De viktigste innbyggerne på ferskvann på Krimhalvøya er karpe, karpe, mort, brasme, korskarpe, gjedde og gjedde abbor.

Bilde
Bilde

For spennende innsjøfiske kan turister dra til Baydar-dalen, hvor de hovedsakelig fanger abbor og karpe. For gjedde er det best å gå til den kunstige innsjøen som ligger i nærheten av Gasfort-fjellet. Området her er veldig vakkert, så i tillegg til godt fiske kan du nyte det pittoreske Krim-landskapet til ditt hjerte.

Bilde
Bilde

I tillegg er det ikke mulig å fiske i en ferskvannssjø som heter Sasyk, som ligger mellom Saki og Yevpatoria. Dette er en stor salt innsjø, men i den friske nordlige delen er det mange fisk: karpe, gresskarpe, korskarpe, multe, abbor.

Bilde
Bilde

Fiske i fjellelvene på Krim er ikke så lett, derfor går mest erfarne fiskere på elvefiske. Imidlertid lønner innsatsen seg med renter - her kan du fange deilig elveørret. For å fange den må du imidlertid først skaffe deg en spesiell tillatelse. De mest vellykkede stedene for elvefiske er bredden av Belbek, Kacha og Black.

Bilde
Bilde

Betalt fiske er spesielt populært blant besøkende turister. For det første er det alltid fisk på de betalte reservoarene. For det andre kan alt nødvendig fiskeutstyr leies. For det tredje, i slike fiskerlandsbyer, skaper komfortable forhold ikke bare for fantastisk fiske, men også for å slappe av i naturens favn: tilstedeværelsen av et raffinert område med lysthus, badstuer og griller. De mest berømte betalte reservoarene på Krim-halvøya er Lake Kyzyl-Yar og et reservoar i landsbyen Uvarovo. På disse stedene kan du for relativt lite penger fange mange kors, karper, abbor, pilengas, gjedde, karper, sølvkarpe og gresskarpe.

Bilde
Bilde

Undervannsfiske på Krim

Undervannsfiske på Krim er veldig populært både blant lokalbefolkningen og besøkende turister. Vikene i Cape Tarkhankut regnes som et av de beste stedene for undervannsfiske. Et særegent trekk ved dette stedet er det reneste klare vannet (synlighet opptil 10 meter dypt) og en overflod av skjær, som skaper ideelle forhold for spydfiske. Når det gjelder faunaen som bor her, er de vanligste multer, multer og saran. Ikke mindre interesse blant fans av undervannsfiske er flyndre og stingray som bor i det lokale vannet.

Bilde
Bilde

Balaklava Bay er også egnet for spennende spydfiske. Lokale fiskere kalte den "fiskepose", da her kan du få mye blåfisk, hestemakrell, havabbor og multe.

Anbefalt: