Hvordan Søke Om Visum For En Utlending

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke Om Visum For En Utlending
Hvordan Søke Om Visum For En Utlending

Video: Hvordan Søke Om Visum For En Utlending

Video: Hvordan Søke Om Visum For En Utlending
Video: ከመይ ገርና ናይ ኖርዌይ ዜግነት ሕቶ (ጥርዓን) ኣብ ኢንተርነት ነመዝጊብ (elektronisk søknad om norsk statsborgerskap) 2024, April
Anonim

Russland, til tross for problemene med utviklingen av den tilsvarende infrastrukturen, er ganske populær blant utenlandske turister. Det er også et tilstrekkelig antall mennesker som ønsker å jobbe i Russland. Men for innbyggere i de fleste land kreves visum ved ankomst til landet. Og for å redusere risikoen for avslag i et dokument til et minimum, må du vite hvilke dokumenter som må utarbeides, hvor og hvordan du kan søke om visum.

Hvordan søke om visum for en utlending
Hvordan søke om visum for en utlending

Det er nødvendig

  • - pass eller annet identitetsdokument;
  • - penger til å betale gebyret;
  • - 2 bilder;
  • - medisinsk forsikring gyldig på Russlands territorium.

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem om du trenger visum. Visumfri innreise til Russland er mulig, for eksempel for innbyggere i Makedonia. Listen over slike land er i stadig endring, så det er tryggere å avklare behovet for å skaffe visum på Russlands konsulat i ditt land. Det kan også hende at du kanskje ikke får visum hvis du deltar i et sjøcruise med stopp i en av de russiske havnebyene. Men opphold der skal ikke være mer enn tre dager.

Steg 2

Bestem hvilken type visum du trenger. Dette vil misunne pakken med dokumenter som du må forberede. Det er flere hovedtyper av visum - privat (for reiser på invitasjon eller for turisme), studier og arbeid.

Trinn 3

Forbered de nødvendige dokumentene. For et besøk, be personen som inviterer deg til å formalisere invitasjonen formelt. Dette må gjøres ved avdelingen til Federal Migration Service (FMS) på bostedet til statsborgeren i Russland. Hvis du skal på turist, inngå en avtale med et reisebyrå og kjøp billetter til Russland på forhånd. For et forretningsvisum trenger du en invitasjon fra arbeidsgiveren, som også må bekrefte det til FMS. For å reise for å studere, trenger du støttedokumenter fra vertsuniversitetet for opptak eller opptak til opptaksprøver.

Trinn 4

Få en medisinsk forsikring som er gyldig på Russlands territorium. Den kan kjøpes fra et reisebyrå eller forsikringsselskap i ditt land. Hvis du oppholder deg i Russland i mer enn tre måneder, trenger du også et sertifikat som sier at du ikke er smittet med HIV.

Trinn 5

Finn det russiske konsulatet der du bor. En komplett liste over dem finner du på forskjellige nettsteder med visumtema.

Trinn 6

Kom med dokumentene dine personlig til konsulatet. Fyll ut visumsøknadsskjemaet på stedet. Betal også det konsulære avgiften - i hvert land er beløpet forskjellig, finn ut på forhånd.

Anbefalt: