Nepal - Mystisk Og Mystisk Land

Nepal - Mystisk Og Mystisk Land
Nepal - Mystisk Og Mystisk Land

Video: Nepal - Mystisk Og Mystisk Land

Video: Nepal - Mystisk Og Mystisk Land
Video: Organic Farmers Market Life of Beautiful Nepali Village | Farmers Lifestyles of the Rural Nepal | 12 2024, April
Anonim

Nepal er en av de eldste statene på jorden, et høyborg for buddhismen i Himalaya. En gang var det Kongeriket Nepal, og i dag er det den føderale demokratiske republikken Nepal. Mange reisende anser ferien i Nepal for å være mystisk. Faktisk fascinerer dette stedet med sine gamle templer, ikke mindre gamle guder og høye fjell. Som regel kommer de som elsker alt uvanlig og eksotisk hit.

Nepal. Himalaya
Nepal. Himalaya

Før du reiser til Nepal, må du på forhånd forberede deg på at reisen vil være lang nok - når alt kommer til alt, for å komme hit, må du gjøre en eller flere endringer. Imidlertid er det spesialiserte flyselskaper som du kan komme deg direkte til Nepal med - alt avhenger av stedet du starter reisen fra. Den viktigste luftporten til Nepal er Tribuwan lufthavn i hovedstaden Kathmandu.

Katmandu. Nepal
Katmandu. Nepal

Klimaet i Nepal er ganske skiftende, temperaturen om sommeren kan være + 30 … + 35 grader, og om vinteren om -4 … -6 grader.

Jordskjelv forekommer ganske ofte, og ganske nylig, i april-mai 2015, skjedde et veldig kraftig jordskjelv her, noe som resulterte i mange tap og ødeleggelse.

Jordskjelvet i Nepal 2015
Jordskjelvet i Nepal 2015

Nepal er et visumland, så hvis du vil besøke det, må du søke om visum. Bagasjen undersøkes veldig nøye i tollvesenet, og hvis det finnes forbudte varer i din besittelse, må du forlate dem. Forbudte gjenstander som ikke kan føres inn i Nepal er narkotika, våpen og militært utstyr. Det er også en begrensning på import av fotografisk film, tobakk og alkohol.

templer i Nepal
templer i Nepal

Nepal er et stort nok land, så den enkleste måten å se det hele på er med bil. Og for dette må du ha førerkort med deg, da blir det ikke vanskelig å leie bil. Leieprisen vil avhenge av bilmerket.

Bilde
Bilde

I Nepal, som i alle andre land, må du prøve det lokale kjøkkenet. Vanligvis spiser lokalbefolkningen retter laget av linser, ris og soyabønner. Alt dette serveres med en krydret saus.

Nepal nasjonalpark
Nepal nasjonalpark

De mest kjente severdighetene i Nepal er verdens høyeste fjellkjeder i Himalaya, Sagarmatha, Annapurna og Chitwan nasjonalparker, samt meditasjonskurs.

Anbefalt: