Redd For å Fly: Hvordan Håndtere Aerofobi?

Innholdsfortegnelse:

Redd For å Fly: Hvordan Håndtere Aerofobi?
Redd For å Fly: Hvordan Håndtere Aerofobi?

Video: Redd For å Fly: Hvordan Håndtere Aerofobi?

Video: Redd For å Fly: Hvordan Håndtere Aerofobi?
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Kan
Anonim

I det 21. århundre er det nesten umulig å gjøre uten flyreiser. Hver dag er det tusenvis av flyreiser fra forskjellige deler av verden, men likevel er det mennesker som rett og slett er paniske, redde for å fly og prøver å unngå det. Så hvordan takler du aerofobi?!

Redd for å fly: hvordan håndtere aerofobi?
Redd for å fly: hvordan håndtere aerofobi?

Til å begynne med er et fly den tryggeste formen for transport i verden, som lar deg være hvor som helst i verden på ganske kort tid. Men det er mennesker som er livredde for å fly med et fly og på alle mulige måter unngå det. Ifølge statistikk lider kvinner mest av aerofobi, men denne sykdommen manifesteres også ofte hos menn.

Hvordan bli kvitt aerofobi en gang for alle?

Først og fremst må du forstå årsaken til frykt. Mest sannsynlig er det forårsaket av ideene dine om flyulykker. Du tror at akkurat nå, akkurat nå, det som skremmer deg mest av alt vil skje! Hjernen din begynner å bygge forskjellige ideer om hvordan flyet vil falle og generelt hvorfor det vil skje. Det er veldig vanskelig for kroppen din å bli kvitt denne frykten, for i de fleste tilfeller er aerofobi ukontrollerbar og kan snart føre til utvikling av panikkanfall (spesielt hvis du ofte flyr på fly).

Bilde
Bilde

Hvordan overvinne aerofobi?

3 måter som definitivt vil hjelpe deg med å bekjempe denne sykdommen:

1. Medisinering Hvis du føler deg veldig dårlig for at det kommer til besvimelse og kramper, så bruk beroligende midler og antidepressiva.

2. Kognitiv atferdsterapi. Ganske langt arbeid med en psykolog, som et resultat av at du er nedsenket i flyets tilstand og atmosfære hver gang. For disse terapiene brukes ofte virtual reality-simulatorer og ny datateknologi.

3. Hypnose. Ved å bruke denne metoden kan du ikke bare forstå årsaken til frykten for fly, men også eliminere den. Gjennom hypnose slapper du av og stuper inn i en fullstendig tilstand av ro og ro.

Hvilke setninger skal aldri sies til en aerofob?

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. "Drikk litt vann"

11.

Disse setningene opprører ikke bare aerofoben, men gjør ham også ganske nervøs. Hvis dine slektninger eller venner lider av denne sykdommen, er det bedre å ikke fortelle dem alt dette før og under selve flyturen.

Bilde
Bilde

Hva skal jeg gjøre på flyet?

Jeg presenterer TOP - 5-alternativene for å trene i flykabinen under flyturen. Disse metodene vil ikke bare redde nervene dine, men også fordrive tiden når du er redd for en aerofob!

1. Slapp av, slå på litt fin musikk, ta en komfortabel posisjon i stolen, strekk bena, vipp ryggstolen tilbake, sett på deg et sovebånd og bare prøv å nyte flyet:)

2. Snakk med reisefølget om en rekke emner. Og for deg fordelen og for din neste, hvis han bare ikke har noe imot det;)

3. Sett deg opp for noe hyggelig. For eksempel på en etterlengtet hvile etter en hard arbeidsuke.

4. Spill en smarttelefon eller last ned en applikasjon for aerofober (for eksempel Skyguru, som vil fortelle deg i detalj alt som skjer for øyeblikket under flyet).

5. Ikke skjul angsten din, men vet også hvordan du skal takle den!

Hyggelig flytur! ✈

Anbefalt: