Portugal - Månedlig Vær

Innholdsfortegnelse:

Portugal - Månedlig Vær
Portugal - Månedlig Vær

Video: Portugal - Månedlig Vær

Video: Portugal - Månedlig Vær
Video: ПОРТУ l МОЯ ПОРТУГАЛИЯ (English and Portuguese subs) 2024, April
Anonim

Klimatiske forhold i Portugal er betydelig påvirket av nærheten til Atlanterhavet. Det kontinentale Portugal har et middelhavsklima preget av solfylte somre og relativt varme, men regnfulle vintre.

Portugal - månedlig vær
Portugal - månedlig vær

Det kontinentale Portugal er dominert av et middelhavsklima, og nærheten til havet har en betydelig innvirkning på klimaforholdene i dette landet. I de nordlige regionene i Portugal er klimaet preget av høy luftfuktighet på grunn av den fjellrike lettelsen, nærmere sør, og fuktigheten synker. Det er også mindre nedbør sør i landet. Hovedandelen av nedbør faller i høst-vinterperioden.

januar

Dette er den kaldeste måneden i året. Avhengig av region, varierer lufttemperaturen på dagtid fra +13 til +17 ° С. Nattelufttemperaturen kan synke til + 6 … + 12 ° С. Det er ikke mer enn 15 solskinnsdager per måned, resten av tiden er overskyet, regn er sannsynlig.

I kystområder er det mye varmere enn i fjellområder. Snøfall er hyppige i Serra da Estrela-fjellene, og på toppen faller lufttemperaturen under 0 ºC.

februar

Det er også kjølig i februar, den gjennomsnittlige lufttemperaturen er 2-3 ° C høyere enn i januar. På kysten denne måneden kan det være fem til seks regnværsdager.

mars

I mars begynner våren i det meste av landet, og antall solfylte dager øker. Frost er bare mulig i fjellområder. Den varme solen noen steder varmer opp luften til +19 ° С. Imidlertid er nettene fortsatt kalde, om natten kan termometeret falle til + 10 ° С. Det regner tre til fire ganger i måneden.

april

Været i april er allerede virkelig vår. Imidlertid er det fortsatt ganske kult for en strandferie. Lufttemperaturen på dagtid når +20 ° С, og om natten synker den til + 12 … + 13 ° С. Regnfulle dager er mulig.

Kan

Det er vanligvis ikke regn i mai. Luften varmes opp til + 20 … + 22 ° С om dagen. Og om natten faller termometeret som regel ikke under +15 ° C. I andre halvdel av måneden begynner strandsesongen.

juni

Juni gleder seg med ganske varmt og stabilt vær. Det er ingen sultry varme denne måneden, og nedbør er sjelden. Luften varmer opp til + 24 ° С om dagen, og nattemperaturen er + 17 … + 19 ° С. Svømmesesongen sør i landet er allerede i full gang. Vannet i Atlanterhavet varmer opp til +20 ° С.

juli

Juli er vanligvis den varmeste og tørreste måneden på året. Lufttemperaturen på dagtid kan nå +27 ° С. Juli er også den mest solrike måneden. Lisboa har opptil 29 soldager denne måneden.

august

Denne måneden er flott for en strandferie. Det er fremdeles varmt om dagen, luften varmes opp til + 28 ° С, og vannet i havet opp til + 24 ° С. Det kan være en regnfull dag i en måned.

september

I september begynner fløyelssesongen på badebyer i den sørlige delen av landet, og sommervarmen er ikke lenger nord i landet. I Lisboa kan det være ganske varmt om dagen, luften varmes opp til +26 ° C. Vannet nær kysten kan varme opp til +22 ° С.

oktober

Denne varme høstmåneden gleder seg fortsatt med et stort antall fine dager, men det blir kjølig for en strandferie. Lufttemperaturen på dagtid denne måneden varierer fra +18 til +21 ° С.

november

Været i november minner oss om at det allerede er høst i Portugal. Det kan regne flere dager på rad. Likevel er det ikke kaldt vær i november. Gjennomsnittlig luft på dagtid denne måneden er +17 ° С

desember

I kystregionene i Portugal er kaldt vær typisk for desember. Lufttemperatur på dagtid + 14 … + 17 ° С. Det er 10-12 regnværsdager denne måneden. Og det faller snø i fjellet. Skisesongen begynner i bakken til Serra da Estrela.

Anbefalt: