Hva å Kjøpe I Vologda

Hva å Kjøpe I Vologda
Hva å Kjøpe I Vologda

Video: Hva å Kjøpe I Vologda

Video: Hva å Kjøpe I Vologda
Video: ПРОВЕРЯЮ 🤪 10 Самых РАССЛАБЛЯЮЩИХ ИГР в МИРЕ 📱😵 АСМР 2024, April
Anonim

Vologda er begynnelsen på det russiske nord. Å være på samme alder som Moskva, tiltrekker gamle Vologda turister fra hele verden. Det tiltrekker seg med nåde av utskårne mønstre på hyttene, gjestfrihet og antikkens unike sjarm. Og selvfølgelig vil jeg bevare minnet om byen, som den fryktelige Ivan drømte om å se som hans nordlige bolig. For eksempel i suvenirer og gaver som holder ånden til Vologda.

Hva å kjøpe i Vologda
Hva å kjøpe i Vologda

Du kan selvfølgelig ta med blonder fra Vologda: en blondeduk, en serviett eller en krage. Tross alt er det Vologda som er Russlands blonderhovedstad. Hun ble kjent over hele verden med hendene til håndverkerkvinnene. Unikt, lett som snøfnugg, blonder, vevd av de fineste linetrådene for hånd - på spoler - vil være en verdig gave og et fantastisk minne om den nordlige antikke russiske byen med nesten tusen års historie.

En annen ting som mange mennesker sterkt forbinder med Vologda er smør. Hvis du har muligheten, sørg for å ta med deg selv eller som en gave til vennene dine dette deilig delikate hotellet med en utsøkt nøtteaktig smak. Dessuten, hvis du kommer tilbake fra Vologda uten en gryte med ghee eller minst en brikett med klassisk Vologda-smør, vil dine venner og slektninger rett og slett ikke forstå deg.

Hvis du skal til Vologda oblast, har du sannsynligvis planlagt å besøke Veliky Ustyug. For å være i disse delene og ikke besøke julenissens bolig er unnskyldelig. Det er i denne lille byen det kommer millioner av brev fra barn. Hva skal jeg ta med fra Ustyug? For barn - glasskuler, der selv i juli raser en snøstorm, og for de som er eldre og for seg selv, kjære, ting laget av svertet sølv.

Det gamle Veliky Ustyug-håndverket for å dekorere med niello-sølvobjekter tok form på 1600-tallet. Siden har den fått verdensomspennende berømmelse og blomstrer fortsatt. En glassholder, en elegant sølvskje, en sigarettetui, dekorert med niello, vil bli et flott gaveminne til deg selv eller en suvenir til noen som er veldig nær og elsket.

Belozersk, en annen by i Vologda-regionen, er en av de syv eldste russiske byene og blir til og med nevnt av Nestor i Tale of Bygone Years. Når du leter etter en suvenir for en mann, må du besøke det lokale museet "Princely Gridnitsa", fordype deg i atmosfæren til en episk, eldgammel, mektig Rus. Og som en gave, kjøp en kopi av Varangian-våpenet eller en metallsølje.

Vologda-regionen er kjent for sine bjørkebarkprodukter. Og hvis du ikke er likegyldig med Russlands historie, gjenstander som var i omløp blant våre forfedre, og du bare elsker vakre ting, må du sørge for å kjøpe bjørkebarkhåndverk i Vologda. Åpent birketark vil være en fantastisk suvenir eller den mest fantastiske gaven til ditt eget hjem.

Anbefalt: