Hvordan Beskytte Deg Mot Et Lynnedslag

Hvordan Beskytte Deg Mot Et Lynnedslag
Hvordan Beskytte Deg Mot Et Lynnedslag

Video: Hvordan Beskytte Deg Mot Et Lynnedslag

Video: Hvordan Beskytte Deg Mot Et Lynnedslag
Video: Hvordan beskytte hjemmet mot lyn og torden? | Telenor Norge 2024, April
Anonim

Våre forfedre var redde for lyn og torden, og trodde at dette er Guds straff. Men det moderne mennesket forstår at dette er et farlig naturfenomen, og det kan føre til alvorlige konsekvenser og til og med død. Under tordenvær må flere sikkerhetsregler følges for å unngå å bli rammet av lyn.

Hvordan beskytte deg mot et lynnedslag
Hvordan beskytte deg mot et lynnedslag

Tordenvær samles ofte i lang tid, og de første lynene er synlige før de blir farlige. Du kan beregne avstanden til elementene uavhengig av hverandre ved å telle pausen mellom lyn og torden: 1 sekund - 400 meter. For å beskytte deg mot lyn, må du vurdere sikkerheten til stedet og gjøre alt for å gjemme deg på et trygt sted.

Hvis du holder deg hjemme under tordenvær, er det lite å bekymre deg for. Balllynn kan utgjøre den eneste faren. Kontroller at alle ventilasjonsåpninger og vinduer er lukket, og koble elektriske apparater fra strømnettet. Husk å bevege deg bort fra batterier, vasker og andre metallgjenstander.

Tordenvær er en hyppig følgesvenn av varme dager, og mange bruker denne tiden på vannforekomster. Hvis du befinner deg i en dam, elv eller innsjø, kan du komme i land umiddelbart. Selv om et tordenvær ikke rammer en person, vil en dødelig utslipp spre seg over hele vannoverflaten.

Bedre å stoppe og vente på elementene. Hvis du har lukket dørene og løftet vinduene, er du ikke redd for lyn. Det er også best å senke antennen, ikke berøre dørhåndtakene eller bruke telefonen.

For å forhindre at lyn er farlig i marken, vent ut tordenværet i lavlandet, der det ikke er busker og steiner. Det anbefales å sette seg ned og ta tildekking, fjerne armbånd, øreringer, ringer og kjeder fra kroppen, ikke bruk telefonen.

Den vanligste villfarelsen er å beskytte deg selv under høye, frittliggende trær. Men dette kan ikke gjøres, fordi de ofte blir et lynnedslag. Poplar og eik er spesielt farlige, siden de leder elektrisk strøm bedre enn andre. Lyn er mye mindre sannsynlig å treffe lind, gran og lerk.

Hvis du er i en mengde utenfor, prøv å komme deg ut av det. Avstanden mellom mennesker skal være mer enn 10 meter. Prøv også å holde deg unna bussholdeplasser og sykler.

Anbefalt: