Hvordan Ser Klærne For å Besøke Templer I Thailand Ut?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ser Klærne For å Besøke Templer I Thailand Ut?
Hvordan Ser Klærne For å Besøke Templer I Thailand Ut?

Video: Hvordan Ser Klærne For å Besøke Templer I Thailand Ut?

Video: Hvordan Ser Klærne For å Besøke Templer I Thailand Ut?
Video: DRESS CODE Grand Palace & Temples in Bangkok 2021 (What To Wear in Thailand) 2024, April
Anonim

En av hovedkomponentene i Thailands ekskursjonsprogram er å besøke templer, hvorav det er mange i Smilelandet. Når du går til et buddhistisk helligdom, er det noen grunnleggende regler for den lokale kleskoden du må huske på.

Templer i Thailand
Templer i Thailand

Hvordan kle meg riktig for et tempelbesøk?

Det er en generell regel for menn og kvinner angående garderobe når du besøker buddhistiske kirker: I intet tilfelle skal du gå inn i tempelet med sko - dette er en alvorlig fornærmelse mot kirkeministrene. Hvis en turist er flau av gulvets renhet eller andre hygieniske aspekter, kan det hende at han rett og slett ikke kommer inn i den religiøse strukturen, og dermed unngår en konflikt eller bare en ubehagelig situasjon.

Følgende regler er dessverre spesielt relevante for turister fra Russland, som ofte er sikre på: Hvis du kommer til å hvile i strendelandet, kan du gå rundt i byen, vises på offentlige steder og til og med besøke templer i halvklær. Så, menn anser det ofte ikke som nødvendig å ha på seg en skjorte eller en T-skjorte, og kvinner urenker gjerne i pareos. Hvis det å opptre i vanlige kjøpesentre eller restauranter er en slik "kleskode" enkel - en manifestasjon av dårlig smak og respektløshet for andre, så er det å besøke templer i denne formen en alvorlig fornærmelse mot det thailandske presteskapet.

Noen ganger for de "urimelige" turistene gir ministrene til buddhistiske templer innrømmelser - de slipper dem inn i kirkene selv på en upassende måte. Imidlertid utvikler holdningen til slike besøkende seg tilsvarende - stilltiende fordømmende.

Under ingen omstendigheter skal en kvinne gå inn i et buddhisttempel med bare skuldre og armer, med en dyp utringning, i korte shorts eller i miniskjørt. En mann har derimot ingen rett til å gå inn i templet med bar overkropp eller med bare skuldre. Det vil si i en T-skjorte eller skjorte - du kan, i en alkoholisert T-skjorte - du kan ikke. En mann kan heller ikke komme inn i en thailandsk kirke med bukser over ankelen.

Andre tips for oppførsel i buddhisttempler

Du kan ikke, mens du står foran Buddha-statuen, vende ryggen mot den. Hvis du trenger å forlate tempelet, bør du tre tilbake tre trinn, og deretter svinge mot utgangen.

I nærheten av de største templene i Bangkok, populært blant turister, tilbyr pragmatiske thailendere lange linbukser og skjorter som dekker skuldrene "til leie" til uvitende turister.

Kvinner i Thailand har forbud mot å berøre munker, til og med klærne. Denne regelen gjelder ikke bare taekas, men også for besøkende hvite turister.

Enhver skjending av statuer eller bilder av Buddha er strengt forbudt. Dermed kan man ikke ta bilder mens man kjører på en statue, selv om den er veldig gammel og i dårlig forfatning.

Anbefalt: