Ferier På Sri Lanka: Når Er Den Beste Tiden å Reise?

Ferier På Sri Lanka: Når Er Den Beste Tiden å Reise?
Ferier På Sri Lanka: Når Er Den Beste Tiden å Reise?

Video: Ferier På Sri Lanka: Når Er Den Beste Tiden å Reise?

Video: Ferier På Sri Lanka: Når Er Den Beste Tiden å Reise?
Video: Når på året er det best å reise til Sri Lanka? Litt om vær, klima og sesonger og pakketips. 2024, April
Anonim

Solfylte og attraktive Sri Lanka tiltrekker seg turister av det faktum at, i motsetning til andre alpinanlegg, er dørene åpne hele året. Høye temperaturer hersker på øya både om vinteren og om sommeren. Det er ingen streng grense og forskjell mellom årstidene.

Ferier på Sri Lanka: når er den beste tiden å reise?
Ferier på Sri Lanka: når er den beste tiden å reise?

Dette skyldes landets nærhet til ekvator. I desember er det for eksempel 28 grader Celsius. I april - 34. Når det gjelder havet, er temperaturen i det stabil - omtrent 26 grader.

På fjellet er temperaturverdiene ikke mye lavere - 25 grader. Det kaldeste feriestedet er Nuwara Eliya. Og selv der faller ikke termometeravlesningene under markeringen 18. Det er derfor Sri Lanka kan kalles et himmelsk sted der kulden aldri tar vei.

En liten avklaring - resten kan ødelegge regnet litt. I alle deler av landet starter sesongen deres på forskjellige tidspunkter. Og dette må tas i betraktning når du planlegger ferien. Om vinteren er det å foretrekke å hvile sørvest i landet, om sommeren og tidlig på høsten - i nordøst. Imidlertid er alle disse divisjonene ganske vilkårlige, for det meste regner om natten. Derfor, hvis allikevel hoveddelen av utendørsaktiviteter vil falle på dagtid, bør du ikke bekymre deg for mye om nedbør.

Før du velger et bestemt feriested, er det verdt å sjekke om det er korallrev nær kysten. Hva er den til? Så det vil bli klart hvor sterke bølgene vil være i havet og om de vil forstyrre svømming. Trincomalee resort, for eksempel, ligger i en bukt, og en hel rekke rev skiller den fra havet, så du kan være sikker på at det definitivt ikke vil være store bølger på stranden. Hva kan ikke sies om det andre feriestedet - Dikwella do Colombo, som ikke har noen slik "beskyttelse".

Det er derfor vanskelig å svare på spørsmålet om når er den beste tiden å fly til dette tropiske, varme landet. I utgangspunktet venter Sri Lanka på turistene hele året. Men de fleste turistene fra Russland kommer i løpet av nyttårsferien. Dette er ikke overraskende, for alle drømmer om å komme inn i en evig sommer fra den irriterende frosten. For å feire nyttår på bredden av det varme havet med et glass vin og en tallerken med eksotiske frukter - hva kan være bedre?

Anbefalt: