Medisinske Sanatorier I Nord-Kaukasus

Innholdsfortegnelse:

Medisinske Sanatorier I Nord-Kaukasus
Medisinske Sanatorier I Nord-Kaukasus

Video: Medisinske Sanatorier I Nord-Kaukasus

Video: Medisinske Sanatorier I Nord-Kaukasus
Video: Смерть Сталина. Сталин не умер в марте 1953. Сталин уехал в Тибет? 2024, Mars
Anonim

Ikke langt fra de nordlige skråningene av Main Kaukasiske ås, i omtrent samme avstand fra Svarte- og Kaspihavet, er det et unikt naturlig objekt - Kaukasiske mineralvann (KMV), et senter for spa-behandling. Der, i et relativt lite område, er det mange forskjellige helbredende kilder.

Medisinske sanatorier i Nord-Kaukasus
Medisinske sanatorier i Nord-Kaukasus

Hvilke feriestedbyer er en del av de kaukasiske mineralvannene

Kombinasjonen av mineralvannet i Nord-Kaukasus, som effektivt hjelper til med en rekke sykdommer, med et sunt klima og eksepsjonelt vakre landskap - alt dette har tjent de kaukasiske mineralvannene velfortjent popularitet. Dette unike rekreasjonsområdet inkluderer fire feriebyer: Kislovodsk, Pyatigorsk, Essentuki og Zheleznovodsk. Til tross for at de er nær hverandre, varierer deres klima og sammensetning av mineralvann fra forskjellige kilder betydelig. Derfor spesialiserer hver by seg i behandling av ulike typer sykdommer.

Hva er spesialiseringen til hver feriested i Nord-Kaukasus

Den høyeste fjellbyen er Kislovodsk. Derfor er atmosfæretrykket i det lavere enn i Yessentuki, Zheleznovodsk og Pyatigorsk. Vinteren i byen er ganske mild, det er lite nedbør og solfylt vær råder. Somrene er varme, men ekstrem varme er veldig sjelden.

Sanatorier i Kislovodsk spesialiserer seg i behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, nervesystemet, samt bronkialastma og noen andre sykdommer i bronkiene og lungene.

I Yessentuki er klimaet det mest kontrasterende av alle feriestedsbyene i KMV. Om vinteren er det kalde dager, somrene er veldig varme, ofte varme. Mineralvann fra lokale kilder (blant annet Essentuki-4 og Essentuki-17 er de mest berømte) er mest egnet for behandling av en rekke sykdommer i mage-tarmkanalen. Derfor spesialiserer Essentuki sanatorier seg i behandling av sykdommer i fordøyelsessystemet, så vel som metabolske forstyrrelser.

Pyatigorsk, hvis klima er preget av milde, men fuktige vintre og varme somre, tilbyr ferierende behandling for sykdommer med bred profil: nervesystemet, fordøyelsessystemet, muskuloskeletalsystemet, samt en rekke gynekologiske sykdommer og hudsykdommer.

Zheleznovodsk, preget av et moderat tørt klima og en overflod av solfylte dager, spesialiserer seg i behandling av urologiske sykdommer, samt sykdommer i fordøyelsessystemet.

Feriestedene for de kaukasiske mineralvannene var veldig populære tilbake i det tsaristiske Russland, og etter oktoberrevolusjonen i 1917 begynte millioner av mennesker å få behandling og hvile der. Nå er denne regionen fortsatt klar til å ta imot mange gjester fra hele landet vårt, så vel som fra utlandet.

Anbefalt: