Hvordan Oppføre Seg I Tsjekkia

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Oppføre Seg I Tsjekkia
Hvordan Oppføre Seg I Tsjekkia

Video: Hvordan Oppføre Seg I Tsjekkia

Video: Hvordan Oppføre Seg I Tsjekkia
Video: Russisk formalisme og tsjekkisk strukturalisme, Sjklovskij & Jakobson 20,II, første forelesning 2024, April
Anonim

Tsjekkia er et lite europeisk land som turister elsker å besøke. Et mildt klima, en overflod av historiske monumenter, utmerket mat, kjent tsjekkisk øl og til og med relativt god service tiltrekker seg et stort antall mennesker her hvert år - dusinvis av ganger mer enn urbefolkningen bor der. Men for å gjøre turen hyggelig, må du kanskje vite litt mer om hvordan du kommuniserer med lokalbefolkningen, hva som er vanlig her og hva som aldri skal gjøres.

Hvordan oppføre seg i Tsjekkia
Hvordan oppføre seg i Tsjekkia

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du vil føle deg mer komfortabel i dette landet, kan du prøve å lære noen av de vanligste tsjekkiske ordene før du reiser og kjøper en liten parlør. Det vil være lettere for deg å opprette kontakter med lokalbefolkningen, selv om du bare vil være her i noen få dager. Men det er også veldig bra hvis du kan kommunisere på engelsk eller tysk. For øvrig er det mange eldre tsjekkere som også behersker russisk.

Steg 2

Tsjekkere er for det meste høflige og kontaktpersoner, selv om de er veldig tilbakeholdne og til og med kan virke som du er reservert, lukket, smilende. Men de kjenner deg ikke i det hele tatt og er ikke forpliktet til å skynde deg å møte deg med glede! Vær høflig, sørg for å hilse på hotellpersonalet, guider, butikkassistenter og bartendere. Gjør det samme hvis du trenger å avklare ruten din, går deg vill eller leter etter noe. Som regel nekter ikke tsjekker hjelp.

Trinn 3

Prøv å være punktlig. Hvis du har en avtale eller utflukt, må du være i tide. For det første er denne kvaliteten høyt verdsatt (og ikke bare i Tsjekkia), og for det andre trenger du ikke å skynde deg. Hast, oppstyr, løping rundt ser dumt og morsomt ut i øynene til rolige og uhastede tsjekkere.

Trinn 4

Ikke skyv i kø eller skyv fremover. Du bør ikke være indignert og på en eller annen måte uttrykke misnøye med overdreven sløsing med tid. Hvis du er så utålmodig, hvorfor tar du i det hele tatt en linje?

Trinn 5

Hvis du har kommet for å besøke forskjellige monumenter og severdigheter, må du sikkert besøke minst en av de mange aktive og godt besøkte kirkene. Husk at det å gå inn i et tempel innebærer en viss klesstil. Kvinner skal ikke gå i bukser og miniskjørt, med bare skuldre eller bryster. Som en forholdsregel, ta med en pareo eller et lett sjal, og om nødvendig kan du binde det rundt livet eller kaste det over skuldrene. Menn skal ikke ha på seg shorts for å komme inn i kirken. Det er bedre å ta på seg bukser med en gang.

Trinn 6

For å avgjøre om en bestemt restaurant er riktig for deg (prisene, valg av retter osv.), Trenger du ikke å gå til den. Vanligvis nær inngangen, på et spesialbrett, finner du nødvendig informasjon. Hvis du er ute og spiser, vær forberedt på å tipse. Vanligvis er dette 5-10% av fakturabeløpet. Og husk at tsjekkerne er forsiktige med mat. Ikke bli overrasket om de blir ulykkelige hvis du drar med litt mat intakt på tallerkenen.

Trinn 7

Husk å kjøpe transportbilletter og ikke glem å registrere tidspunktet for inngangen til metro, trikk eller taubane. Inspektørene er strenge og bøtene er tunge.

Trinn 8

I Tsjekkia, som i andre land i verden, kan du møte tyveri. Ikke la dine personlige eiendeler være uten tilsyn. Store mengder penger og dokumenter må oppbevares i hotellets safe. Det er også best, bare i tilfelle, å lage kopier av dokumenter og oppbevare dem i en koffert.

Anbefalt: