Hvordan Forberede Seg Til Oppstigningen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forberede Seg Til Oppstigningen
Hvordan Forberede Seg Til Oppstigningen

Video: Hvordan Forberede Seg Til Oppstigningen

Video: Hvordan Forberede Seg Til Oppstigningen
Video: Hvordan forberede seg til jobbintervjuet 2024, April
Anonim

Fjellklatring virker vanskelig, men i virkeligheten er den tilgjengelig for alle sunne mennesker. Alt du trenger er litt fysisk trening, utstyr, matforsyning, muligens drivstoff eller en brenner, og en guide eller instruktør. Det er ganske enkle topper, som kan klatres av en helt uerfaren person, andre fjell krever veldig seriøs forberedelse, går til dem, klatrere risikerer livet.

Hvordan forberede seg til oppstigningen
Hvordan forberede seg til oppstigningen

Bruksanvisning

Trinn 1

For å kunne klatre opp en ikke for vanskelig, men allerede ikke den enkleste toppen, for eksempel Mount Everest, må du forberede deg. Vær klar til å investere i denne virksomheten moralsk og økonomisk, bruk litt penger på trening og utstyr. Mestre den nødvendige kunnskapen og ferdighetene, ellers kan du ha det veldig vanskelig i visse situasjoner i fjellet. Oppgavene med forberedelse koker ned til det faktum at du må finne riktig fysisk form, lære litt viktig informasjon, og også ha opplevelsen av å holde deg i høyde, i området med lavt blodtrykk.

Steg 2

Her er flere typer treningsøkter, hvorav noen (minst en type) du absolutt bør begynne før du klatrer for å komme i ønsket fysisk form: løping, langrenn, svømming, sykling eller spesialiserte treningsprogrammer. Alle er rettet mot å øke utholdenheten. Klatring er en langvarig belastning på kroppen, du må gjøre mer enn en engangsinnsats, men bruke krefter i lang tid i flere timer, eller til og med flere dager, avhengig av hvor lenge turen og oppstigningen i seg selv varer.

Trinn 3

Klatring ferdigheter er nødvendig for bestigninger, der du vil møte vanskelig fjellterreng, som må klatre. Registrer deg for en klatreklubb og praktiser denne sporten regelmessig, og gi deg ditt beste under timene.

Trinn 4

Ekskluder å spille sport fra aktiviteten din to til tre måneder før du klatrer. Ulempen er at de ofte skader ledd og leddbånd, og helsen deres er veldig viktig under oppstigningen.

Trinn 5

Det er veldig viktig å tilpasse seg høyden. Selv om en person vellykket løper maraton, etter å ha klatret flere tusen meter, kan han føle seg dårlig og ikke være i stand til å fortsette å klatre. For å venne kroppen din til lavtrykkssoner, gå inn på slalåm. Det er også nyttig å starte med små stigninger, hvis høyde ikke vil være et sjokk for kroppen, og gradvis øke vanskeligheten ved toppene.

Trinn 6

Grunnleggende ferdigheter i fjellklatring tilegnes best gjennom trening ved å vandre med erfarne instruktører. Velg grupper som passer for ditt nivå, men ikke overvurder det, da dette kan forårsake alvorlig personskade. Fordelen med å tilegne seg kunnskap i fotturer er også nyttig ved at du umiddelbart bruker de tilegnede ferdighetene og mestrer dem godt.

Anbefalt: