Hvordan Transportere Varer Til Utlandet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Transportere Varer Til Utlandet
Hvordan Transportere Varer Til Utlandet

Video: Hvordan Transportere Varer Til Utlandet

Video: Hvordan Transportere Varer Til Utlandet
Video: DU SÅ IKKE DETTE! Nyttige tips til alle anledninger! 2024, April
Anonim

Ofte er vi tilfeldigvis i utlandet, men ikke alle vet hvordan vi skal transportere varer til utlandet og overholder alle lovens krav. Av denne grunn oppstår misforståelser, og noen ganger må du til og med ofre varene dine og legge dem i toll. Denne artikkelen snakker om hvordan du transporterer varer til utlandet uten å påvirke deg selv.

Hvordan transportere varer til utlandet
Hvordan transportere varer til utlandet

Bruksanvisning

Trinn 1

Du bør være oppmerksom på at alle prosedyrer for eksport av varer til utlandet er nesten de samme som for import, men de utføres i en litt annen rekkefølge.

Steg 2

Hvis du driver utenrikshandel med varer som du har til hensikt å eksportere, og de er lisensiert, må du skaffe lisenser for denne typen varer. Hvis det ikke er noen lisens, får ikke varene krysse grensen.

Trinn 3

Kan ikke forlate landet og de varene som er forbudt ved lov for eksport. Slike varer inkluderer dyr og planter som er inkludert i den røde boken, samt landets historiske og kulturarv og noen andre typer varer. Lovverket gir også eksportrestriksjoner for visse varegrupper.

Trinn 4

Hvis varene dine kan eksporteres, og de ikke faller inn under noen av listen over begrensninger, kan du trygt fortsette å fylle ut tollerklæringen.

Trinn 5

Bestem tollregimet for søknaden (eksport, midlertidig eksport til utlandet, reeksport eller behandling utenfor tollområdet).

Trinn 6

Bestem hvilke dokumenter som må presenteres sammen med tollerklæringen, samt hvordan de fylles ut (dette kan sees på den tilsvarende tollboden). Finn ut hvor mye tollbetalinger du må budsjettere. Begynn å fylle ut erklæringen.

Trinn 7

I erklæringen, som sendes med det formål å eksportere varer til utlandet, bør du oppgi all informasjon om varene, deklarert tollregime, tollbetalinger, tilgjengelige dokumenter, samt personlig informasjon om deklaranten, det vil si passdataene dine.

Trinn 8

Hvis du allerede har en utfylt erklæring og en pakke med nødvendige dokumenter i hendene dine, som er gitt i form av originaler eller bekreftede kopier, kan du trygt gå videre til prosedyren for registrering av varer for eksport til utlandet.

Anbefalt: