Hvordan Grekere Vil Gå Inn I Guinness Rekordbok

Hvordan Grekere Vil Gå Inn I Guinness Rekordbok
Hvordan Grekere Vil Gå Inn I Guinness Rekordbok

Video: Hvordan Grekere Vil Gå Inn I Guinness Rekordbok

Video: Hvordan Grekere Vil Gå Inn I Guinness Rekordbok
Video: Amazing trick "Klassik" (Russian Pyramid in Guinness World Records) 2024, April
Anonim

Hellas har alltid vært et solfylt land fullt av lys, moro og kjærlighet. Og selv om den vanskeligste økonomiske situasjonen der landet har befunnet seg, ikke bidrar til godt humør, mister ikke Hellas befolkning sin optimisme og munterhet. Forleden var det en melding om at de skulle gå inn på en ny linje i den berømte Guinness Book of Records.

Hvordan grekere vil gå inn i Guinness rekordbok
Hvordan grekere vil gå inn i Guinness rekordbok

Det er ikke første gang at grekere fyller rekordboken med sine prestasjoner. Så i år har de allerede klart å etablere en annen prestasjon, etter å ha laget en papirkopi av det berømte hvite tårnet i byen Thessaloniki ved hjelp av origami-metoden. Og nå bestemte innbyggerne i byen Volos seg for å støtte initiativet til sine landsmenn ved å danse den berømte greske dansen sirtaki. Dansens egenart vil være at mer enn to tusen mennesker vil delta i den. En delegasjon fra Guinness-komiteen vil komme til byen spesielt for å fikse innstillingen av rekorden.

Sirtaki-dansen er et av "telefonkortene" i Hellas. Den brennende rytmen kan gjøre at få mennesker er likegyldige; innbyggere i mange andre land er godt klar over den berømte melodien den blir fremført til. Det skal bemerkes at sirtaki ikke er en virkelig folkedans, den ble opprettet i 1964 for spillefilmen "The Greek Zorba" av den berømte greske komponisten Mikis Theodorakis. Samtidig var dansen basert på bevegelsene til den gamle hasapiko slakterdansen.

Under fremføringen av dansen stiller deltakerne opp i en linje eller i en sirkel og legger hendene på naboens skuldre. Dansemåleren (dens rytme) endres fra 4/4 i den tregeste delen til 2/4 på den raskeste. Sirtaki begynner alltid med sakte, flytende bevegelse, så akselererer tempoet, i den raskeste delen av dansen blir hopp ofte utført.

Mange liker sirtaki-dansen nettopp på grunn av dens kollektivitet, evnen til å føle hendene på partnere. Ensartede bevegelser utført av mange deltakere fremkaller følelsen av en enkelt godt koordinert mekanisme, hvor hver komponent er underordnet en felles oppgave. Det er nettopp dansens synkronitet som er den største vanskeligheten med deltagelse av et stort antall dansere. Representanter for Guinness-komiteen må ikke bare spille inn antall deltakere, men også sammenheng i danseforestillingen.

Anbefalt: