Hvordan Thailand Feirer Buddhas Opplysningsdag

Hvordan Thailand Feirer Buddhas Opplysningsdag
Hvordan Thailand Feirer Buddhas Opplysningsdag

Video: Hvordan Thailand Feirer Buddhas Opplysningsdag

Video: Hvordan Thailand Feirer Buddhas Opplysningsdag
Video: Golden Buddha Temple | Part 7 | Wat Traimit | Bangkok | Thailand | FuzeHD 2024, April
Anonim

Buddhas opplysningsdag er en viktig høytid for alle som praktiserer buddhismen. Tradisjonelt faller feiringen på fullmåne i den åttende måneden. I 2012 ble det holdt andre august og ble feiret i stor skala.

Hvordan Thailand feirer Buddhas opplysningsdag
Hvordan Thailand feirer Buddhas opplysningsdag

Etter å ha oppnådd opplysning fortalte Buddha disiplene sine de edle sannhetene, hvoretter han dro til Nirvana. Ordene som ble uttalt av ham hadde enorm kraft og mening. I følge legender blir denne dagen betraktet som dagen da religionen buddhisme ble grunnlagt. Og i dag hedrer folk grunnleggeren av religion, som er støtten i livet for millioner av troende.

På kvelden før feiringen dekorerer munker buddhisttempler. En tradisjonell del av den festlige dekorasjonen er papirlykter på en treramme. På høytidsdagen lyser de om natten. Med sitt lys symboliserer de opplysningen som Buddha førte til mennesker. Oljelamper er installert på tempelet, og munker hele natten forteller publikum historier om livet til Buddha og hans disipler. På høytiden før høytiden sender troende sine nærmeste postkort som viser forskjellige handlinger fra helgenen.

Den festlige dagen begynner med at buddhister går til templene og tilbyr munkene forskjellige matvarer og grunnleggende nødvendigheter. Samtidig foregår konvertering av nybegynnere til nybegynnere og munker. Alle ritualer gjennomføres under veiledning av erfarne mentorer. Parishioners synger hellige mantraer og mediterer over deres dype mening.

Under feiringen er det forbud mot landbruksaktiviteter. Under Buddhas opplysningsdag skal thailandske troende ikke bli skadet av noe vesen, med vilje eller ved et uhell.

Rett etter ferien begynner den store buddhistiske fasten, som vil vare til slutten av oktober - på dette tidspunktet vil høsten modnes i markene. På dette tidspunktet er det forbudt for munker å bytte tempel. Dette forbudet ble innført på grunn av klimaets særegenheter i Thailand. I løpet av denne perioden er veiene ofte så eroderte at de rett og slett ikke egner seg for bevegelse.

Anbefalt: