Hvordan Overføre Akklimatisering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Overføre Akklimatisering
Hvordan Overføre Akklimatisering

Video: Hvordan Overføre Akklimatisering

Video: Hvordan Overføre Akklimatisering
Video: Hvordan overføre spillister fra musikkstreamingtjenester til TIDAL 2024, Mars
Anonim

En tur til sjøen, til fjells eller til et eksotisk sørland er en ekstraordinær, gledelig begivenhet. Men helt fra det øyeblikket du har planlagt reisen, begynn å tenke på hvordan du kan gjøre det til det mest behagelige og enkle for kroppen, det vil si om akklimatisering. Erfarne reisende vet godt hvordan de skal takle endringene i klima og tidssoner, så det ville være fint for deg å chatte med dem om dette emnet, samt ta noen av de mest nødvendige tiltakene for å opprettholde helsen din.

Hvordan overføre akklimatisering
Hvordan overføre akklimatisering

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du ikke klager over tilstanden din, vil du ikke føle noen spesielle vanskeligheter ved en plutselig endring av oppholdsstedet, og du vil overvinne noe ubehag uten problemer. Men hvis du har hjerte- eller lungesykdom, ta deg tid til å besøke legen din og snakk med ham om hvordan du best kan tilpasse deg turen.

Steg 2

I alle fall, ikke glem å ta med deg medisinene du trenger, så vel som alt som skal være i "førstehjelpsutstyret" - aktivt kull, midler mot kvalme, hodepine, fordøyelsesbesvær osv. La dem ikke være nyttige kl. alt, men de vil i kofferten din.

Trinn 3

Det anbefales å gå til steder med et uvanlig klima for deg i minst tre uker for å få tid til å tilpasse deg andre forhold, nyte resten og komme deg ut av det like greit. Erfarne reisende bemerker at den omvendte prosessen er enda vanskeligere enn akklimatisering i et fremmed land - og går tilbake til den forrige livsstilen etter en tur. Derfor bør du sørge for litt hvile hjemme, etter turen, for ikke å skynde deg med en gang i avgrunnen av arbeidet.

Trinn 4

Endre dietten noen dager før flyturen. Begrens tungt kjøtt og fete måltider (det er bedre å erstatte dem med fisk), spis mer frukt og grønnsaker. Men husk at mat som kål, persimmons, kiwi, reker og annen sjømat bør være tabu fordi de er rike på jod og aktiverer skjoldbruskkjertelen.

Trinn 5

Prøv å redusere forskjellen i lengden på dagen før tiden. I varme land er dagslys lenger, og slik at dette ikke er en annen årsak til stress for kroppen din, gi den mer lys - slå på lyse elektriske lys i huset. En kontrastdusj og en badstue vil hjelpe deg med å styrke kroppen. Vitaminer, spesielt C- og B-vitaminer, er også fordelaktige å ta før og under reisen.

Trinn 6

Hvis du har muligheten til å velge ankomsttid i et fremmed land, er det bedre å planlegge det for kvelden slik at du kan ta en dusj og legge deg ved ankomst. Og om morgenen, ikke skynd deg med å smake på alle gledene ved en sørlig ferie. Slapp av i et par dager, gå en tur, men ikke under den brennende solens stråler, besøk massasjebehandlinger og et spa, hvis mulig. Det er bedre å nekte lange og slitsomme turer på utflukter, så vel som fra stranden. Ikke bekymre deg: du vil fortsatt ha tid til å ta igjen.

Trinn 7

Du vil helt sikkert bli overrasket over det lokale kjøkkenet og vil prøve alt. Og prøv igjen, men bare ikke haste med ting hvis du ikke vil tilbringe noen dager i sengen senere.

Anbefalt: