Reiseregler For Mindreårige

Innholdsfortegnelse:

Reiseregler For Mindreårige
Reiseregler For Mindreårige

Video: Reiseregler For Mindreårige

Video: Reiseregler For Mindreårige
Video: Regler for gæsteoperatører 2024, April
Anonim

Det er flott når voksne og barn har muligheten til å reise verden rundt, besøke slektninger i utlandet eller reise til internasjonale feriesteder. Hvis et mindreårig familiemedlem reiser med deg over grensen, trenger du tilleggssertifikater og dokumenter som bekrefter din rett til å følge barnet eller dets rett til å reise uavhengig.

Reiseregler for mindreårige
Reiseregler for mindreårige

Hvilke dokumenter kreves for en mindreårig som reiser med voksne

I henhold til artikkel 6 i føderal lov nr. 114 "Om prosedyren for å forlate Den russiske føderasjon og inn i Den russiske føderasjonen", utføres inn- og utreise av borgere, uavhengig av alder, i nærvær av identitetsdokumenter. Derfor må du utstede et pass for barnet på forhånd, ettersom foreldrenes pass, selv om det er oppført i dem, kun er en bekreftelse på slektskap og barnet ikke får reise med dem. I tilfelle barnet blir ført inn i foreldrenes pass, må det også limes inn et fotografi av den mindreårige i det, uavhengig av hvor gammel det er.

I tillegg til sitt eget pass, må barnet også ha et dokument som bekrefter forholdet. Hvis han drar på tur med foreldrene sine, i tillegg til oppføringen i passene deres, fungerer en fødselsattest som et dokument som bekrefter forholdet. Når du reiser med andre voksne - foresatte, adoptivforeldre eller foresatte - må barnet ha et vergesertifikat. Hvis barnets foreldre har forskjellige etternavn, kreves det en notarisert kopi av vielsesattesten.

Når du forlater Russland med bare en av foreldrene, kreves ikke samtykke fra den andre forelderen for denne reisen, men i mange land der du kommer inn, kan dette samtykke være nødvendig uten feil. I tilfelle det ikke er mulig å få dette samtykke, må du ha et dokument som bekrefter dette. Slike dokumenter inkluderer et sertifikat i skjema 25 utstedt av registerkontorene om fraværet av en far, en dødsattest fra en av foreldrene, et sertifikat fra innenriksdepartementet om at det er umulig å bestemme bosted for den andre foreldre.

Hvis barnet ikke reiser sammen med foreldrene eller foresatte, må de gi formelt samtykke, som angir navnet på den medfølgende personen. Slikt samtykke må formaliseres på vegne av hver av foreldrene eller foresatte.

Hvis en mindreårig reiser alene

I tilfelle en mindreårig reiser uten ledsager, trenger han et pass, en kopi av fødselsattesten sertifisert av en notar og begge foreldrenes offisielle samtykke, som må angi avreisedato og staten hvor barnet er går. Ofte gir foreldre slikt samtykke, selv om barnet deres reiser ledsaget av voksne, er det mer praktisk når det reiser konstant. Men det bør tas i betraktning at ansvaret for en mindreårig bor i dette tilfellet helt på ham.