De Farligste Stedene I Verden

Innholdsfortegnelse:

De Farligste Stedene I Verden
De Farligste Stedene I Verden

Video: De Farligste Stedene I Verden

Video: De Farligste Stedene I Verden
Video: 10 Farligste Steder I Verden! 2024, Kan
Anonim

Den moderne verden til tross for den tilsynelatende grundige studien, holder mange farer. Den dag i dag er det steder på planeten hvor selv den mest desperate eventyreren ikke vil tørre å gå.

Danakil vulkanske ørken
Danakil vulkanske ørken

Bruksanvisning

Trinn 1

Ordet "strand" fremkaller hyggelige assosiasjoner med det milde blå havet, den milde hvisken av kystbølgene og en fredelig ferie. Denne idylliske fantasien er imidlertid langt fra virkeligheten i mange deler av planeten. For eksempel har strendene i Australia gjentatte ganger blitt anerkjent som et av de farligste stedene i verden for rekreasjon og vannsport. Hovedproblemet er definitivt haier. Angrep fra marine rovdyr rapporteres regelmessig. Den nest vanligste faren som kan vente på bekymringsløse ferierende er bokmaneter. Kontakt med denne typen maneter fører til alvorlige forbrenninger, noe som i noen tilfeller kan være dødelig. Imidlertid kan trusselen mot livet ligge på vent ikke bare i vannet. For ikke så lenge siden bemerket australske biologer en kraftig økning i forekomsten av krokodilleangrep. Som regel observeres hovedstedet for reptiler på den nordlige kysten av fastlandet. I løpet av de siste 25 årene har det vært minst hundre tilfeller av angrep, hvorav minst ti resulterte i at mennesker døde.

Steg 2

Etiopisk vulkansk ørken Danakil har en av topplasseringene i rangeringen av de farligste turistmålene. Røyker vulkaner, svovelsjøer og uutholdelig varme - Danakil kalles ofte helvete på jorden! Ørkenlandskapet, skimrende med et opprør av farger, ligner overflaten på en fjern ubebodd planet og tiltrekker reisende fra hele verden med sin farlige skjønnhet. Våghals er ikke stoppet av det faktum at det å være her bare er livsfarlig. Den brennende luften i ødemarken er mettet med svoveldamp og giftige gasser generert av syende lava og smeltende bergarter. Mangel på oksygen og utmattende varme forårsaker ofte en forverring av velvære. I tillegg er Danakil delt mellom to fiendtlige stammer - de røde afarene og de hvite afarene. Hver av gruppene anses å være den eneste mesteren i ørkenen, noe som ofte fører til blodige væpnede sammenstøt.

Trinn 3

Å reise til landene på det svarte kontinentet er alltid fylt med risiko. Den vanskelige økonomiske og politiske situasjonen i mange deler av Afrika, væpnede konflikter, utbredt fattigdom og sult gjør kontinentet til et av de mest problematiske hjørner av verden. I tillegg forekommer tilfeller av kannibalisme fortsatt her. De farligste regionene er Nigeria, Sierra Lyone, Benin, Togo og til og med Sør-Afrika. Her og nå er religiøse kulturer som bruker menneskelig kjøtt til rituelle formål utbredt.

Trinn 4

Stedet med det poetiske navnet City of the Sun (Cité Soleil) ligger i utkanten av Port-au-Prince, hovedstaden i en av de fattigste statene i verden, Haiti. I følge representantene for organisasjonen "Røde Kors" personifiserer Cité-Soleil hele byrden av landets problemer - lovløshet, arbeidsledighet, forferdelige uhygieniske forhold, mangel på offentlige organisasjoner, kriminalitet og vold. Hovedtyngden av byens bygninger er forfalne forfallne boliger og slummen, hvis innbyggere utgjør en tiggerlig tilværelse. Gater fulle av søppel og avløp blir en grobunn for virussykdommer. Som et resultat overstiger den gjennomsnittlige levealderen for lokale innbyggere ikke 50 år. Byen er delt inn i påvirkningssfærer mellom lokale grupper, hvis medlemmer er narkotikahandlere og kidnappere.

Anbefalt: