Hvordan Reise Utenlands Med Bil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Reise Utenlands Med Bil
Hvordan Reise Utenlands Med Bil

Video: Hvordan Reise Utenlands Med Bil

Video: Hvordan Reise Utenlands Med Bil
Video: ВИЛЬНЮС, в который хочется приезжать. Литва, Прибалтика. 4K 2024, Kan
Anonim

Før du reiser utenlands med bil, bør du samle de nødvendige dokumentene, klargjøre bilen ordentlig og også nøye studere trafikkreglene i landet du har tenkt å dra til. Unnlatelse av å oppfylle disse kravene kan føre til en veldig ubehagelig situasjon.

Hvordan reise utenlands med bil
Hvordan reise utenlands med bil

Bruksanvisning

Trinn 1

Forbered dokumentene dine. I utlandet vil du mest sannsynlig trenge førerkort, samt et kjøretøyregistreringsbevis. Det er imidlertid fortsatt verdt å studere lovene i landet du reiser til, da du kanskje også trenger andre dokumenter. Hvis du kjører bil med fullmakt, må den være autorisert. Ellers kan du ha vanskeligheter med tollen.

Steg 2

Få reparert bilen etter behov. Alle systemer må være i perfekt orden. Sprekker i speil eller frontrute, bulker på kroppen, skiver som ikke fungerer, mangler sikkerhetsbelter osv. kan føre til at du rett og slett ikke får reise utenlands. I tillegg må kjøretøyet være utstyrt som angitt i databladet.

Trinn 3

Kjøp alle nødvendige ting, hvis tilgjengelighet kan sjekkes når du reiser utenlands eller i et annet land. Vi snakker om et førstehjelpsutstyr, en brannslukker, et nødstoppskilt, en kabel, et reservehjul, samt alle de tingene som må være i bilen i henhold til lovene i landet du skal. Valget av førstehjelpsutstyr og brannslukningsapparat må være spesielt oppmerksom: de må overholde etablerte standarder. Hvis du reiser med et barn under 12 år, må du kjøpe et spesielt sete.

Trinn 4

Kontroller kjøretøyets tilstand på verkstedet for å forsikre deg om at det er klart for lange reiser. I Europa er bilmekanikktjenester vanligvis ganske dyre, og hvis bilen din går i stykker før den til og med når grensen, kan reisen din håpløst bli ødelagt. Ta med deg verktøy og noen reservedeler slik at du i tilfelle havari kan reparere bilen selv.

Trinn 5

Kontroller dekk og dekk. Slitasjeandelen må være innenfor grensene for landet du reiser. For øvrig, hvis du reiser om vinteren, sjekk om piggdekk kan brukes. Faktum er at i en rekke land er dette strengt forbudt.

Anbefalt: