Hvordan Forberede Seg På Ridning

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forberede Seg På Ridning
Hvordan Forberede Seg På Ridning

Video: Hvordan Forberede Seg På Ridning

Video: Hvordan Forberede Seg På Ridning
Video: TREC – Hvordan ? Opsidning - føre eller ride 2021 2024, Kan
Anonim

For at en hestetur skal lykkes, må du forberede deg på den, det vil si ta med deg riktig utstyr og klær. En person som ikke tar de nødvendige tingene med seg, lider på veien og ødelegger stemningen til alle rundt ham. Forberedelsene til ridning er litt forskjellige, avhengig av om du gjør det i den varme eller kalde årstiden.

Hvordan forberede seg på ridning
Hvordan forberede seg på ridning

Varm årstid

Sko er en spesielt viktig egenskap for en hestetur. Ideelt sett bør ridestøvler kjøpes, i ekstreme tilfeller er hestelager også egnet. Det er best at skoene er laget av ekte lær, da føttene nesten ikke svetter i dem. Støvlene bør være høye nok til at du ikke risikerer å gni foten mot salen eller hestens sider. Vanlig fottøy, som løpesko eller vanlige støvler, er ikke egnet for hestetrekking.

Sørg for å ta vare på spesielle bukser for ridning. Du vil gå minst 20-30 km per dag og tilbringe 4 til 6 timer i salen. Buksen skal være myk og tettsittende, og under ingen omstendigheter skal de gnage de sarte kroppsdelene. Derfor bør du ikke gå på tur i jeans - stoffet er for grovt. Men buksen skal heller ikke være glatt, ellers beveger du deg ut av salen.

Ta med deg noen T-skjorter og en vindjakke som yttertøy. En regnfrakk vil også være nyttig. Sørg for å beskytte hendene dine med hansker. Du kan ta spesielle rytterhansker, eller du kan kjøpe vanlige konstruksjonshansker med gummiert håndflate.

Hvis du planlegger å bade, ikke glem badedrakten din. Du trenger varme ullsokker og en god jakke slik at det ikke er kaldt om kveldene rundt bålet.

Kald sesong

Det er nødvendig å velge varme klær for hestetrekking i den kalde årstiden, med tanke på særegenheter ved ridning. Vanligvis er det svakeste punktet til en person som kjører om vinteren, bena. De er veldig kalde, siden du praktisk talt ikke gjør bevegelser med dem, så skoene skal ikke bare være behagelige å ri, men også veldig varme på samme tid. Ta med varme sokker også.

Ta vare på en behagelig hatt som ikke flyr av hodet. Sørg for å ha en genser som beskytter halsen, eller et skjerf som ikke kommer i veien for endene. Vintersel skal også være varm.

Andre nødvendige ting

En veldig viktig ting i en hestetur er våtservietter. De vil hjelpe deg med å takle mange vanskeligheter. Spesielt våtservietter er uunnværlige i den kalde årstiden.

Ikke glem vanlige hygieneartikler: tannkrem og børste, såpe og sjampo (det er bedre å ta med spesielle små flasker for turister), så vel som en fuktighetskrem eller babykrem. Om sommeren er myggmiddel viktig. Både vinter og sommer kommer solbriller som beskytter mot solen til nytte.

På en hvilken som helst tur, inkludert ridning, må du ta et førstehjelpsutstyr, et sett med individuelle retter, en lommelykt og reservebatterier til den, en knivkniv, samt en nål og en sterk tråd.

Anbefalt: