Hvordan Beskytte Deg Mot Lyn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beskytte Deg Mot Lyn
Hvordan Beskytte Deg Mot Lyn
Anonim

Tordenvær er en vanlig forekomst, og forekommer nesten overalt. Selvfølgelig vet det moderne mennesket at torden og lyn er et vanlig naturfenomen, og ikke en straff for synder som er sendt av tordenguden. Men du bør ikke glemme sikkerhetstiltak, fordi sannsynligheten for død når den blir truffet av lyn er veldig høy.

Hvordan beskytte deg mot lyn
Hvordan beskytte deg mot lyn

Nødvendig

steiner, grangrener, tørre klær, polyetylen, grener, bil

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du er under en tordenværsfront i naturen, bør du følge en rekke sikkerhetstiltak. Når du er i skogen, må du ikke gjemme deg under høye, ensomme trær, spesielt hvis de er eik, popler eller furu. Prøv å finne underdimensjonerte trær med tette kroner for dekning. Hvis et tordenvær finner deg i fjellet, må du ikke bo nærmere 3-8 meter fra høye vertikale loddlinjer.

Steg 2

Selve vannoverflaten tiltrekker seg ikke utslipp av lyn, de tiltrekkes av gjenstander som tårner seg over vannet, inkludert badende hoder. Derfor, hvis du i tordenvær du befinner deg i vannet, må du umiddelbart gå i land. Mens du er på en seilbåt eller båt, senk masten, og hvis dette ikke er mulig, må du male den til vannet gjennom en åre eller kjøl. Brett eller fjern fiskestengene når du fisker.

Trinn 3

Når du er i et åpent område, må du se etter dekke i en tørr grøft, grop eller kløft. Hvis du er på en høyde, gå ned til bunnen. Du bør ikke legge deg ned på bakken og utsette hele kroppen for et lynnedslag. Det er bedre å sette deg ned i en gruppe, bøy ryggen, senk hodet til bena bøyd på knærne, det er bedre å koble føttene sammen. For å isolere deg fra jorden, legg steiner, grangrener, klær, polyetylen, grener etc. under deg. Sett alle metallgjenstander 15-20 meter fra deg.

Trinn 4

Hvis du er i tordenvær i en bil, ikke la den ligge. Du må bevege deg av en bakke, stoppe bort fra kraftledninger og høye trær og slå av motoren. Lukk bilvinduene, senk radioantennen og prøv å ikke berøre metalldelene på bilen. Hvis du sykler i byen, er det ikke nødvendig å gå av den i tordenvær, men i åpne eller landlige områder er det bedre å forlate sykkelen.

Trinn 5

Hvis et lyn har kommet inn i rommet ditt, bør du ikke løpe vekk fra det eller gjøre plutselige bevegelser. Prøv å ikke berøre metallgjenstander, kast improviserte gjenstander i ballen eller vink hendene dine. Prøv om mulig å dra, uten å gjøre plutselige bevegelser, til et annet rom. Hvis lynet reagerer på bevegelse, må du ligge på gulvet og dekke hodet og nakken med hendene.

Anbefalt: