Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Hellas

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Hellas
Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Hellas

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Hellas

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg I Hellas
Video: Афины, Греция. Здесь есть не только Парфенон! Большой выпуск. 2024, April
Anonim

Før du drar til Hellas, bør du gjøre deg kjent med dets tradisjoner og særegenheter. Det som anses som normalt for en russisk person kan virke uvanlig eller til og med støtende for grekerne. Gå på tur og tenk gjennom alle finessene i din oppførsel på forhånd for ikke å komme i en ubehagelig situasjon.

Hvordan du skal oppføre deg i Hellas
Hvordan du skal oppføre deg i Hellas

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær nøye med bevegelsene dine: mange grekere forstår kanskje annerledes enn du gjør. For eksempel bør du ikke legge pekefingeren mot leppene når du ber personen snakke roligere, da dette vil bli sett på som en intensjon om å fortelle noe. Å svinge håndflaten, som i vårt land vanligvis ledsages av farvel, i Hellas betyr en forespørsel om å komme nærmere. Og en knyttneve med en utstikkende tommel her i landet er et frekt krav om å holde kjeft, ikke et tegn på at alt er i orden.

Steg 2

Vær forsiktig når du går i gatene, spesielt på overfylte steder. Det er mange lommetyver i Hellas som gjerne frarøver seg saktebevegende turister. Små tyverier er spesielt vanlig på offentlig transport, så hold øye med eiendelene dine og prøv å ikke ha med deg verdifulle ting og store mengder penger.

Trinn 3

Husk at Hellas er et veldig varmt land. Prøv å ikke gå uten ledsager om dagen, og bruk spesielle midler for å beskytte deg mot solstikk. Spesielt bør du alltid ha med deg en flaske vann, en hatt og en parasoll. Hvis du plutselig føler deg uvel, kan du prøve å finne nærmeste apotek. Personalet vil definitivt gi deg førstehjelp.

Trinn 4

Ikke røyk eller møt opp full, slik at du ikke har problemer med politiet. Du kan ta en drink på en pub eller restaurant, men bare hvis du vet når du skal stoppe. Fyllekjøring er selvfølgelig uakseptabelt. Når det gjelder røyking, er det forbudt i drosjer og offentlige steder, med unntak av de med et bestemt område.

Trinn 5

Ikke glem å tipse. De skal bare gis til drosjesjåfører hvis de hjelper deg med å laste eller bære bagasjen din. Men servitører på kafeer og restauranter trenger nesten alltid tips, og summen er i gjennomsnitt 10-20% av regningen. Ikke forsøm denne regelen og prøv å ta med deg mer penger når du skal spise på et anstendig sted.

Trinn 6

Kvinner bør være veldig forsiktige med å huske at voldtekt er vanlig i Hellas. Ikke gå uten ledsager, spesielt om natten. Ikke sett deg inn i biler hvis en ukjent sjåfør tilbyr å gi deg en tur. Ikke stol på nye bekjente og prøv generelt å holde deg borte fra menn som inviterer deg til sitt sted.

Anbefalt: