Svartehavet Og Dets Innbyggere: Hvem Er Farlig For Mennesker?

Innholdsfortegnelse:

Svartehavet Og Dets Innbyggere: Hvem Er Farlig For Mennesker?
Svartehavet Og Dets Innbyggere: Hvem Er Farlig For Mennesker?

Video: Svartehavet Og Dets Innbyggere: Hvem Er Farlig For Mennesker?

Video: Svartehavet Og Dets Innbyggere: Hvem Er Farlig For Mennesker?
Video: GJORT KONTAKT MED SPØGELSER I DET GLEMTE HUS AF HEKSENS ÅND DEMON HOUSE WITCHITCHS SPIRIT DUKKEDE OP 2024, Kan
Anonim

Svartehavet vasker bredden av mange stater, inkludert Russland. Under sovjettiden hvilte et stort antall mennesker i alpinanleggene ved Krim og Kaukasus ved Svartehavet. Etter Sovjetunionens sammenbrudd falt antallet ferierende kraftig, men nylig har kysten av dette havet igjen blitt et veldig populært feriemål. Er det skapninger som er farlige for mennesker?

Svartehavet og dets innbyggere: hvem er farlig for mennesker?
Svartehavet og dets innbyggere: hvem er farlig for mennesker?

Svartehavmaneter - det er bedre å ikke berøre dem

Heldigvis er det ingen virkelig farlige skapninger i Svartehavet, et møte som truer mennesker med alvorlig forgiftning, skade eller til og med død. Du bør imidlertid fremdeles passe deg for noen av innbyggerne. For eksempel er det på grunt vann ofte funnet manet (Rhizostoma pulmo), som har en karakteristisk tett "kuppel". Dens stikkende celler, som ligger på munnflippene under denne kuppelen, brenner ganske dårlig.

En annen stor Svartehavsmanet, aurelia, (langøred maneter) anses av mange mennesker for å være helt trygge, fordi dens stikkende celler, som ligger i kantene på kuppelen, er mye svakere enn hjørnet, og kan ikke gjennombore hud. Likevel, hvis en person berører denne maneten, og uten å vaske hendene, gnir seg i øynene eller berører leppene, tungen, vil følelsene være veldig ubehagelige.

Selv om Svartehavsmaneter er umåtelig mindre farlige enn for eksempel det beryktede "portugisiske skipet" ("sjøveps"), er det bedre å ikke nærme seg dem og dessuten ikke berøre dem.

Hvilken fisk i Svartehavet er farlig for mennesker

Store haier, som kan utgjøre en fare for mennesker, finnes ikke i Svartehavet. Den største Svartehavshaien er Katran, som ikke overstiger 1 meter. Dessuten er det en veldig sjenert fisk som sjelden svømmer opp til kysten. Det kan imidlertid være farlig for fiskere som trekker den ut av vannet når de blir fanget, siden det er skarpe giftige torner i ryggfinnene på katranen. Injeksjonene deres er veldig smertefulle.

For badegjengere og dykkere er sjøkanten eller Svartehavsskorpionen en fare. Det er en veldig merkelig (om ikke å si - stygg) fisk i utseende, i ryggfinnen, som det er giftige torner, som katranen. Ved den minste trussel sprer skorpionfisken denne finnen og forsvarer seg derved. Denne fisken er vanskelig å få øye på da den ligger mellom bergarter og endrer farge mens den kamufleres. Derfor kan du enkelt ta på den uten å legge merke til det. Og en giftig tornprikk er veldig smertefull.

I tillegg til smerte, stiger temperaturen ofte, huden rundt injeksjonsstedet blir rød og svulmer. Det anbefales å ta smertestillende midler og antiallergiske medisiner.

Stingrays kan også utgjøre en fare for mennesker i Svartehavet: sjørev og rokker (sjøkatt). Riktignok er de veldig sjenerte og prøver å unngå steder der det er mange som svømmer.

Anbefalt: