Hvordan Holde Bålet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde Bålet
Hvordan Holde Bålet

Video: Hvordan Holde Bålet

Video: Hvordan Holde Bålet
Video: The Hair Donut | Deborah Boccabella 2024, April
Anonim

Turforhold er ofte langt fra ideelle. Regn og vind kan være et problem. Hvis fyrstikkene går tom eller er fuktige, og du fortsatt må tilbringe natten og lage mat i det fri etter dagens marsj, kan måter å bevare bålet være veldig nyttig for deg.

Hvordan holde bålet
Hvordan holde bålet

Nødvendig

Gryte, bokser, fortelt, polyetylen

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du drar ut på landsbygda i lang tid, kan du sjekke tipsene og triksene fra erfarne turgåere, sportsfiskere og jegere. Varm mat, tørre klær, en varm overnatting og belysning av leiren om natten er de viktigste forholdene for å sikre et trygt liv under jakt, fiske eller fotturer. Alt dette sikres ved rettidig og korrekt klargjøring av ved, evnen til å bygge og vedlikeholde en brann, holde den i lang tid og bære kull over lange avstander.

Steg 2

Hvis du skal sette opp en leir for natten eller bare parkere en stund, uansett hvor godt været er for øyeblikket, er det først og fremst før det er mørkt, begynn å samle ved til en bål. Hvis mulig, velg tørre grener, veldig tynne og ganske tykke grener, og til og med små trunker av fallne trær, vil være til nytte, så lenge de ikke er råtne fra alderdommen. Tørke furugrener, bjørkebjørk, tørket mos er egnet for å tenne bål.

Trinn 3

I tilfelle uventet regnskyll eller langvarig duskregn om natten, skal du dekke det oppsamlede vedfyret med etylenoksid eller tykke grønne grangrener. Hvis det regner om natten, må du regelmessig sette ved i ilden, trekke en markise over det på innsatsene, i en høyde som ikke lar dekselet ta fyr. Hvis det ikke er noe å dekke ilden med, legg i den 2-3 av de tykkeste tømmerstokkene eller en trestamme som viser seg av en storm, med røttene i en ild, vil brennende kull forbli under dem.

Trinn 4

Spar glødende kull for senere å lage fyr etter å ha flyttet til en ny parkeringsplass eller fra regn, vil følgende metode hjelpe deg. Hell et lag tørr jord ca 5 cm i gryten, hell aske på den, legg varme kull der, fyll dem helt med aske på toppen, og fyll den deretter med tørr jord igjen. I stedet for en vannkoker kan du bruke et stort stykke bjørkebark, rullet inn i et rør, plugget fra bunnen med en krøllet klump av samme bjørkebark, og bundet med tau eller tape eller fersk hasselbark.

I en slik beholder lagres kullene og brenner ikke ut i opptil 10-12 timer. Og hvis du dekker kullene til en ild med aske, så jord eller sand på plass, kaster dem med gran eller furugrønne grener, så får du en seng som er oppvarmet hele natten. Om morgenen kan du starte en brann igjen på de samme kullene.

Anbefalt: