Hovedstaden I Romania: Område, Befolkning

Innholdsfortegnelse:

Hovedstaden I Romania: Område, Befolkning
Hovedstaden I Romania: Område, Befolkning

Video: Hovedstaden I Romania: Område, Befolkning

Video: Hovedstaden I Romania: Område, Befolkning
Video: Tv-klip: Anne-Vibeke Rejser - Donau program 1, Bukarest i Rumænien 2024, April
Anonim

Byen Bucuresti er hovedstaden i Romania. Det er det viktigste politiske, økonomiske og kulturelle sentrum i landet. I tillegg er Bucuresti en av de vakreste, mest befolkede byene i det sørøstlige Europa.

Hovedstaden i Romania: område, befolkning
Hovedstaden i Romania: område, befolkning

Fra historien

Byen Bucuresti ligger i den sørøstlige delen av Romania, i nedre Donau-lavlandet ved den lille elven Dymbovice, 45 km fra Donau. En kjede av innsjøer strekker seg i den nordlige delen av byen, den største er Floreasca-sjøen. Den første omtale av byen Bucuresti dateres tilbake til 1459, funnet i dokumentene til Vlad Tepes. På den tiden bygde Vlad Tepes (hersker over Wallachia) en festning på stedet for dagens Bucuresti for å beskytte mot tyrkerne, som ble reist i den valakiske kodr (skogene).

Aktiv bosetting begynte på de ryddede landene. En stor by har gradvis vokst, den, som Roma, ligger på syv åser i en høyde på 55,8 m over havet, og den sørøstlige delen, i området Militari-kirken, stiger 91,5 meter.

200 år senere blir Bucuresti hovedstaden i Wallachia (dagens Romania). Etter dannelsen av den rumenske staten i 1862 ble Bucuresti utropt til hovedstad.

Kjekk Bucuresti vokser

I det neste århundre fortsetter byen å utvide seg og bygge seg opp intensivt ved å bruke den franske stilen "Bezar". Brede by boulevarder, nedsenket i grøntområder, er designet for å ligne det osmanske Paris. I sentrum av byen er det en kunstig innsjø som heter Cismigiu, som går tapt i hager og parker.

I århundrer på rad har Bucuresti vært omgitt av landskap. Etter hendelsene i 1989 begynte byen å vokse raskt på grunn av bygging og utvikling av forstadsområder. I dag er byens område 238 kvadratkilometer.

Bucuresti befolkning

Romania var i utgangspunktet et jordbruksland til midten av det tjuende århundre, og derfor ble det dominert av en landlig befolkning. Befolkningen i Bucuresti har begynt å øke de siste to århundrene, på grunn av urbaniseringen av Romania. For tiden er Bucuresti hjemmet til omtrent 9% av den totale befolkningen i landet.

Hovedtyngden av Bucurests befolkning er etniske rumenere, som utgjør ca 97%. Roma utgjør 1,4% av befolkningen. Ungarere, jøder og kinesere - fra 0,3-0,1% av innbyggerne i Bucuresti.

Ifølge data fra 2000-2002 var den gjennomsnittlige forventede levealderen i Bucuresti omtrent 73 år, i hele Romania - 71 år, dvs. 2 år mindre.

Mer enn 96% av innbyggerne i Bucuresti bekjenner seg til den ortodokse religionen, etterfulgt av katolikker, muslimer og greske katolikker.

Arbeidsledigheten i hovedstaden er også lavere enn i hele Romania, 2,7% i Bucuresti og 5,5% i landet. For tiden er det 1,8 millioner mennesker i Bucuresti (sammen med forstedene). Bucuresti er den mest folkerike byen i Sørøst-Europa.

Anbefalt: