Hvordan Oppføre Seg I England

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Oppføre Seg I England
Hvordan Oppføre Seg I England

Video: Hvordan Oppføre Seg I England

Video: Hvordan Oppføre Seg I England
Video: Straffen | Drama | Caly Film | Norsk tekstet 2024, Kan
Anonim

Når du reiser til England, må du oppføre deg med andre på en vennlig og verdig måte. Og ikke glem en rekke regler og normer for etikette, som kategorisk ikke anbefales å bli brutt.

Hvordan oppføre seg i England
Hvordan oppføre seg i England

Bruksanvisning

Trinn 1

Oppfør deg med høflighet og høflighet. Britene tolererer ikke overdreven følelsesmessighet, høye utrop og overdreven gestikulasjon. De er selv reservert og forventer det samme fra turister som har kommet til landet deres. Selvfølgelig vil ingen komme med kommentarer til deg, men du vil heller ikke oppnå en gunstig holdning til deg selv.

Steg 2

Følg køen på alle offentlige steder - ved bussholdeplasser, i kassen i butikker, på aviskiosker, på museer. Britene er følsomme for at tjenesten foregår i en streng rekkefølge.

Trinn 3

Hils alle menneskene du henvender deg til. Ikke glem å si "god morgen / ettermiddag / kveld" til hotellpersonalet, sjåfører for kollektivtransport, selgere.

Trinn 4

Bruk ordene "takk", "vær så snill" og "beklager" så ofte som mulig - når du kjøper suvenirer, aviser, dagligvarer, bestiller mat eller drikke fra en kafé.

Trinn 5

Kompliment, men ikke vær for påtrengende. Britene selv uttrykker ofte beundring eller interesse for noe, men dette er bare overholdelse av etikette. Innbyggerne i Foggy Albion vil spesielt glede deg over interessen for historien, arkitekturen og tradisjonene i dette landet. Vurder nøye om du vil si din mening om politikk.

Trinn 6

Vær høflig mot alle rundt deg. Åpne dørene til de som skal inn i lokalene med deg, vent til de som ønsker å gå inn i heisen, viker for eldre mennesker i offentlig transport.

Trinn 7

Ikke snakk om det ene fotballagets overlegenhet over et annet, britene roter sterkt for klubben sin, selv om de spiller i den fjerde fotballigaen. Hvis du vil snakke om fotball, uttrykk din beundring for landslaget.

Trinn 8

Ikke vær forsinket hvis du har en avtale med en engelsk som morsmål. Forsinkelsen vil bli oppfattet som et tegn på ekstrem respektløshet.

Trinn 9

Husk at du kjører til venstre i England, ser til høyre og deretter til venstre før du krysser veien.

Trinn 10

Hvis du vil ta et bilde av en politibetjent, må du sørge for å få samtykke fra ham. Ikke skyt interiøret til museer og gallerier uten offisiell tillatelse, ikke ta bilder i T-banen med blitsen på. Det er strengt forbudt å filme og fotografere andres barn.

Trinn 11

Ikke røyk på offentlige steder, det er forbudt ved lov. Vær oppmerksom på skiltene "Røyking forbudt".

Trinn 12

Husk at alkoholholdige drikker selges strengt til kl. 23.00.

Trinn 13

I baren, ikke prøv å få bartenderen oppmerksomhet ved høyt å rope eller vinke sedler. Vær sikker på at ansatt i etableringen la merke til deg for lenge siden, han hadde bare ikke tid til å betjene de som kom før.

Trinn 14

Hvis du spiser middag med et selskap på en kafé eller restaurant, kan du bli enige om listen over retter med alle. Når kelneren kommer, må en person legge inn bestillingen. Noen betaler også, det er ikke vanlig å sende regningen fra hånd til hånd og vente på at alle skal betale for lunsj.

Trinn 15

Ikke tip servitører eller servicepersonell i hendene, dette blir tolket som et tegn på respektløshet eller til og med forakt. Legg pengene dine under et serviett, seng eller nattbord.

Trinn 16

Bruk alt bestikket som tilbys.

Anbefalt: