Hvordan Komme Til Den Lukkede Byen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Komme Til Den Lukkede Byen
Hvordan Komme Til Den Lukkede Byen

Video: Hvordan Komme Til Den Lukkede Byen

Video: Hvordan Komme Til Den Lukkede Byen
Video: Иерусалим | От Новых ворот до Храма Гроба Господня 2024, April
Anonim

Det er mange lukkede byer og tettsteder i Russland, bedrifter og institusjoner som ligger i dem er i et spesielt regime, akkurat som innbyggernes liv. Er det lovlige måter å komme inn i byer med begrenset adgang? Selvfølgelig er det det.

Hvordan komme til den lukkede byen
Hvordan komme til den lukkede byen

Det er nødvendig

be om å komme inn

Bruksanvisning

Trinn 1

Du kan komme inn i en lukket by hvis slektningene dine bor i den, det spiller ingen rolle om de er blod eller ervervet. Pårørende skriver en forespørsel om oppføring i ditt navn, sjekken varer i omtrent to måneder, hvoretter du får tillatelse. Hvis du er bosatt i et fremmed land, vil sjekken ta lengre tid - du vil motta et pass tidligst 6 måneder senere.

Steg 2

Du kan komme som deltaker i en vitenskapelig eller kulturell begivenhet. I noen lukkede byer holdes vitenskapelige konferanser - for eksempel Kharitonov Readings i byen Sarov. Det er både et voksen- og et barneprogram. Barneprogrammet inkluderer skolebarn fra alle byer i Russland, barnelesninger holdes i mange fagområder: fysikk, kjemi, informatikk, biologi og så videre. Vanligvis kommer barn i en gruppe ledsaget av en veileder, foreldre har ikke lov. Voksenprogrammet til Kharitonov Readings deltar av forskere som arbeider med problemer knyttet til aktivitetene til Sarov Nuclear Center; Disse forskerne har som regel tilgang til visse klassifiserte opplysninger. I tillegg arrangeres forskjellige musikk- og teaterfestivaler i ZATOs (lukkede administrative-territoriale foreninger). Dessuten kan ikke bare kunstnere konkurrere utelukkende fra begrensede områder (for eksempel den all-russiske konkurransen mellom teatre i ZATO "Territory of culture of the atom industry") - deltakere fra åpne byer har lov til noen arrangementer.

Trinn 3

ZATO gjør ikke uten idrettsliv - barne- og voksenkonkurranser i forskjellige idretter holdes regelmessig i mange av dem. Derfor er neste måte å besøke der å komme som en del av et idrettslag.

Trinn 4

Det blir også utstedt et spesialkort for alle vitenskapelige, kulturelle og sportsbegivenheter - igjen, det vil ta omtrent to måneder å få det. I spesielle tilfeller får mediarepresentanter inn i lukkede byer.

Trinn 5

En annen måte er å melde seg på en lokal videregående eller høyere utdanningsinstitusjon. For ikke så lenge siden begynte de å ta inn søkere fra utenlandske beboere i lukkede byer, og dermed gi mange en sjanse til å motta en unik spesialutdanning relatert til byens særegenheter. Å besøke dem.

Anbefalt: