Vinterferie: Jul I Norge

Innholdsfortegnelse:

Vinterferie: Jul I Norge
Vinterferie: Jul I Norge

Video: Vinterferie: Jul I Norge

Video: Vinterferie: Jul I Norge
Video: Jul i Norge, 1952 2024, April
Anonim

Hvis nyttårsferien lenge har blitt en kjedelig tradisjon for deg, og champagne, juletre, Olivier og mandariner ikke lenger er med på å skape feststemning, kan du dra på vinterferie til Norge. Vær trygg, det er her du vil føle all magien i julen.

Vinterferie: Jul i Norge
Vinterferie: Jul i Norge

Funksjoner av juleferien i Norge

Hver by i Norge feirer jul på sin egen måte. Oslo arrangerer høytidsmesser, forestillinger, konserter. I Drobak kan du besøke en fantastisk butikk som selger alle slags varer til denne spesielle ferien, samt originale gaver til folk med noen preferanser. På Røros, med sin opprinnelige middelalderarkitektur, skaper fantastiske dekorasjoner en virkelig magisk atmosfære. I Bergen åpner en unik Pepperkakeby, som byens innbyggere pynter og pynter på egenhånd. Det er mange andre interessante alternativer til din tjeneste: tro meg, du vil ha mye å velge mellom.

I Norge begynner julen å feire uvanlig tidlig - 13. desember, så du får god tid til å stupe inn i høytidsstemningen. Saint Lucia's Day feires spesielt levende. Liturgier og festlige prosesjoner som holdes på denne ferien tiltrekker seg turister fra hele verden.

Må-gjøre ting til jul i Norge

Når du feirer jul i Norge, kan du prøve landets tradisjonelle festmat. Sprø svinekjøtt eller lammeribs tilberedt etter en spesiell oppskrift, torsk, skandinaviske pølser, kjøttkaker serveres vanligvis på bordet. Til dessert velger de retter med tyttebær, og blant alle drinker foretrekkes grog, ale, aquavita - norsk vodka - og spesiell høytidsøl. De med en søt tann bør absolutt prøve norske julebakverk: vanligvis tilberedes minst 7 typer kaker og fantastiske muffins med kandisert frukt og kardemomme.

Innbyggere i Norge hver jul sender og gir postkort til slektninger, venner, kolleger. Det er vanlig at hver person velger et spesielt postkort og signerer det med sin egen hånd, med spesiell oppmerksomhet til valget av gratulasjoner. Ofte suppleres postkort med originale bilder eller fotografier, også signert for hånd og designet for å understreke deres tilknytning til personen som gaven er ment til. Kjøp norske postkort til alle dine kjære, og prøv å overraske dem med den samme originale overraskelsen som folk i Skandinavia gjør.

Hvis du ikke tilbringer ferien på et hotell, men i en leid leilighet, må du huske å invitere norsk julestemning - Julenissen hjem til deg. For ham er det ment å etterlate en kopp søt grøt som et tegn på respekt og kjærlighet, og for dette vil Julenissen oppfylle ønsket fra personen som behandlet ham med slik respekt.

Anbefalt: